Alcanar ongerept vissersdorp in Catalonië

Ontdek een ongerept vissersdorp, met een andere dimensie, de gemeente Alcanar bestaat uit drie onderscheidende delen. Alcanar biedt toeristen een ontspannende vakantie in de regio. Het stadje Alcanar telt zo'n 10.000 inwoners en ligt ongeveer 3 kilometer van de zee, waar u Les Cases d'Alcanar en Alcanar Platja (Alcanar strand) vindt.

Als u geïnteresseerd bent in archeologie en geschiedenis moet u eigenlijk een bezoek brengen aan La Moleta del Remei.

Soms wilt u tijdens uw vakantie alleen maar ontspannen en relaxen,  Les Cases d'Alcanar is nog steeds een charmant vissersdorp, met veel restaurants, stranden (meest kiezelstenen) en een werkende haven, de ideale plek voor een vakantie waar u niets hoeft en niet ver hoeft te gaan om iets te doen.

Alcanar ligt 3 km landinwaarts, het is een typische plaats voor deze regio, met een uiterst vriendelijke bevolking. Op een paar kilometer via de winderige bergweg, bereikt u na een korte reis  La Moleta del Remei en de L'Ermita de la Mare de Déu del Remei.

Alcanar is ook een prima uitvalsbasis om een bezoek te brengen aan de Ebro delta, een belangrijk natuurgebied in Spanje en het grootste deltagebied van Catalonië, de Ulldecona dam, Vinaros, Sant Carles de la Rapita, Peniscola en Benicassim. Uw kinderen zullen graag naar PortAventura willen in Salou, een park met vele spectaculaire achtbanen. Met de auto bent u er in een uur. U kunt echter ook de trein nemen vanuit Ulldecona-Alcanar-La Senia naar Salou.  

Les Cases d'Alcanar is een charmant vissersdorp dat tegenwoordig een eigen jachthaven en jachtclub heeft, in de zomermaanden worden er zeilcursussen gegeven. Het maakt deel uit van het 12 km lange strand dat behoort tot de gemeente Alcanar. Tijdens het zomerseizoen vinden er diverse evenementen plaats zoals: het mosselfestival, een buitenbioscoop, een antieke auto rally en viswedstrijden.

Als u  langs de Yacht Club loopt en verder gaat in de richting van de bibliotheek, ziet u Embarcació “Rodrigo” aan de linkerkant.  Gebouwd in 1930, is de boot ter ere van de sterkte en de moed van de vissers van de stad. Het is gemaakt van lokaal olijf- en dennenhout.
Kijk naar de vissers in de haven, als ze bezig zijn met allerlei herstelwerkzaamheden. Het dorp Les Cases d'Alcanar is trots op hun visserijtraditie.

Ik heb een goed gevoel overgehouden aan Alcanar, natuurlijk zoals iedere andere stad, heeft ook Alcanar aantrekkelijke delen en minder aantrekkelijke delen. Zoals vele Catalaanse steden heeft Alcanar zijn oude wijk en natuurlijk een kerk.

Nog even een waarschuwing, als u een bezoek wilt brengen aan de archeologische opgravingen, rijdt u vooral niet te snel. De weg is erg steil en op sommige punten erg winderig, 30 km per uur is op sommige plekken meer dan voldoende, zo kunt u ook genieten van de prachtige uitzichten over de Ebro delta.

Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden