Benissa mooie stad aan de Costa Blanca

Benissa is de oudste en mooiste stad in het binnenland van de Costa Blanca in Spanje.
In de late jaren 1980 en 1990 begonnen de lokale autoriteiten om het historische deel van de stad van het geleidelijke verval te redden. Ze verrichten een geweldige job en herstelden de prachtige 17e en 18e eeuwse herenhuizen in de stad.

Een wandeling door het prachtige historische centrum van Benissa is een waar genot. IJzerwerk balkons en heraldische schilden versieren de historische gebouwen in de smalle straten.  De parochiekerk die is gewijd aan Purissima Xiqueta, het stadhuis, het huis van Juan Vines en het Franciscaner klooster zijn slechts enkele van de historische gebouwen die een bezoek waard zijn.

Hoewel Benissa in het binnenland is gelegen, heeft het ook 4 km prachtige kust.  De Cala de la Fustera is het beste om te bezoeken omdat het de grootste parkeerplaats heeft!  Het kleine strand wordt omgeven door rotsen en twee grote wandelpaden.

Bezienswaardigheden en excursies in Benissa.

  • De historische binnen stad, maak een wandeling door de karakteristieke straten.
  • De mooie kerk in het hart van de historische wijk.
  • De markt wordt gehouden op zaterdagochtend.
  • Het genoemde kleine strand Cala de la Fustera.
Benissa is ook ideaal voor een dagexcursie, waarbij diverse combinaties mogelijk zijn.
Bezoek Benissa op een zaterdag ochtend om te genieten van de levendige markt in de straten naast de imposante parochiekerk. Rijdt 6 kilometer naar de kust en maak een wandeling langs de prachtige kust paden van de Cala de la Fustera. 
Maak een wandeling door de indrukwekkende historische wijk van Benissa en ontspan met een kopje koffie, ga dan naar kust bij Calpe met zijn lange promenade en vele visrestaurants. U zult genieten van een dag van traditie en cultuur.
U kunt ook 's morgens  ronddwalen in de antieke en rieten winkels in het nabijgelegen Gata de Gorgos, vervolgens bestelt u in een lokaal restaurant het menu van de dag, om vervolgens het prachtig gerestaureerde historische gedeelte van Benissa te verkennen.

Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden