Busot klein charmant dorpje Costa Blanca

Cuevas del Canelobre
Busot is een klein maar charmant dorpje, het ligt 5 km landinwaarts vanaf de kustplaats El Campello met zijn fijne zandstranden.

Busot ligt op slechts 10 kilometer afstand van de grote stad Alicante, die met de internationale luchthaven de toegangspoort tot de Costa Blanca is.
Eenmaal op het vliegveld  heeft u diverse mogelijkheden om in Busot te geraken, via privé shuttle bussen,  taxi's, of autoverhuur. De bevolking van Busot telt slechts 2600 inwoners. Waarvan de meeste bewoners wonen in Placita de la Lloma, Llano de los Pastores, Teular, Hoya de los Platos en Bonalba Alta.

Voor een vakantie aan de Costa Blanca is Busot een ideale bestemming. U bent dichtbij de stranden van Alicante en Benidorm, maar u bent weg van alle drukte.
Geniet van het traditionele, echte Spanje.  Busot heeft een kleine selectie van winkels, restaurants en bars waar u en genieten van traditionele Spaanse gerechten van de regio.

Wat is er te zien en te doen in Busot?
Het toeristische hoogtepunt van Busot is het 12e eeuwse Moorse kasteel, dat deel uitmaakte van de middeleeuwse verdedigingswerken van Alicante.

Cuevas del Canelobre
Aan de beroemde grotten Cuevas del Canelobre, moet u zeker een bezoek brengen. De prachtige grotten van Canelobre liggen slechts 24 kilometer landinwaarts van Alicante in de buurt van Busot. e Het is  Spanje's grootste en diepste grot systeem. De grotten werden gevormd vele miljoenen jaren geleden, maar ze zijn nog steeds langzaam aan het veranderen met een snelheid van slechts 1 cm in 100 jaar. De stalactieten en stalagmieten groeien voortdurend en geholpen door de slimme verlichting, nemen ze vormen aan van vele soorten dieren, ze geven u ook het gevoel van een kathedraal. De bezienswaardigheid is de kroonluchter, waarvan de naam van de grotten is afgeleid.
De grotten zijn het hele jaar geopend en kunnen alleen worden bezocht als onderdeel van een rondleiding, vergeet niet om warme kleding mee te nemen. De akoestiek is geweldig en er worden regelmatig concerten gegeven.
De rit naar de grotten van Busot is ook opmerkelijk want het uitzicht over het landschap van de Sierra bekend als de Cabeco d 'Or (gouden heuvel) is spectaculair.

Golf
Voor golfliefhebbers, de golfbanen van Bonalba en Alicante Golf Clubs liggen op slechts 10 minuten rijden van Busot.

Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden