La Nucia Costa Blanca gelegen in een vruchtbare vallei

La Nucia is een stadje gelegen in een vruchtbare vallei aan de noordelijke Costa Blanca in Spanje.

La Nucia ligt eenenvijftig kilometer ten noord-westen van Alicante en de luchthaven en op slechts tien kilometer afstand van de meest populaire toeristische badplaats aan de noordelijke Costa Blanca, Benidorm.
Altea met zijn schilderachtige oude binnenstad ligt ook op slechts zeven kilometer van La Nucia. De luchthaven van Valencia bereikt u met de auto in 1 1/2 uur.

La Nucia kijkt uit over akkers en velden vol met groenten en fruit en is uitgegroeid tot een populaire plek voor expats om te wonen omdat het zo dicht bij de kust, maar toch rustig genoeg om niet te worden beïnvloed door de hordes toeristen die tijdens de schoolvakanties de Costa Blanca bezoeken.

Populaire urbanisaties in La Nucia zijn o.a. Barronco Hondo, Colloma, Bello Horizonte en El Tossal. La Nucia trekt veel winkelend publiek naar de stad als gevolg van de outlet store genaamd Labels en Tables met veel bekende merken, gelegen in het Centro Comercial Nou Espai.

Een bezoek waard zijn de nabijgelegen watervallen van Callosa d'en Sarria en de populaire Algar watervallen.
Op slechts enkele minuten van La Nucia vindt u de themaparken van Terra Mitica, Terra Natura, Aqua Natura, Mundomar en Aqualandia liggen in de buurt van het centrum van Benidorm.

La Nucia heeft niet veel hotels, maar natuurlijk zijn er veel hotels binnen een straal van tien kilometer in Benidorm en Altea. Voor een verblijf in La Nucia zelf kunt u een kamer in een paar budget accommodaties boeken, zoals  Los Rayos del Sol en de Hostal Sunami. Er zijn ook tal van vakantiehuizen en villa's met zwembaden, die u bij de eigenaren kunt boeken.
Eerlijk gezegd  La Nucia is een kleine stad en daarom is de accommodatie beperkt. Als u in La Nucia niets kunt vinden, zult u ongetwijfeld slagen in Altea of in Benidorm, deze steden zijn veel groter en meer gericht op het toerisme.

Uit eten in La Nucia is beperkter dan in Altea en Benidorm maar niettemin El Xato, Nuevo Alcazar, Restaurante Nucia Park, Restaurante Villa Romana en de Restaurante Abdul zijn positief beoordeeld op Trip Advisor.

La Nucia is een ideale plek om te genieten van een ​​rustige vakantie, daarnaast ligt Benidorm voor met actie en spanning in de buurt.

Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden