Altafulla parel aan de Costa Dorada

Altafulla is zeker een van de parels gelegen aan de Spaanse Costa Dorada, het heeft een mooie oude wijk en een fijn zandstrand van meer dan één kilometer. De promenade heeft een authentieke, rustieke sfeer, net als in een vissersdorp. Er zijn een paar cafés en restaurants, neem plaats en luister naar het mooie, geluid van de golven.

Hoewel het een echte vakantiebestemming is, heerst er een gevoel van eenvoud langs de promenade, in plaats van de plastic accessoires en neonlichten van overontwikkeling. Het stadje met zo'n 5.000 inwoners heeft zeer tastbaar cultureel en artistiek erfgoed, wandel rond en geniet van de middeleeuwse ruïnes en de oude muren. 

Het Tamarit kasteel met uitzicht op het Tamarit strand mag u zeker niet missen. De laatste keer dat we daar waren trouwde een echtpaar op het strand met het kasteel op de achtergrond, vormde het geheel een zeer romantische setting!

Altafulla is een charmante, maar toch rustige stad, waar iedereen van cultuur, gastronomie en de mooie omgeving houdt. Loop langs de promenade, voorbij aan de Botigues de Mar, waar de vissers en ambachtslieden hun gereedschappen opslaan. Het is een rustiger plek dan sommige andere vakantiebestemmingen aan de Costa Dorada.
Altafulla is ook de perfecte locatie om de prachtige stad Tarragona in Spanje, op ongeveer 14 km te bezoeken, zelfs Barcelona ligt op slechts 84 km van Altafulla. U kinderen zullen zeker naar het grootste themapark van Europa, Port Aventura in Salou willen.

Atafulla beschikt over enkele stranden. Het gouden Altafulla strand is ongeveer 1100 meter lang en 20 meter breed. Tijdens het seizoen zijn er tal van watersporten. Het strand is toegangkelijk voor personen met beperkte mobiliteit. Het loopt van Cap Gros helemaal naar La Roca del Gaia.
Het Canyadell strand is gelegen in een kleine baai, dat wordt beschermd door de rots van Torredembarra. Het is een vreedzaam klein gouden zandstrand.

Altafulla een heerlijke vakantiebestemming aan de Costa Dorada.




Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden