Costa de Almeria vakantie in Spanje tussen strand en natuur

Costa de Almería kaart
Bij de kustplaats Almería in Spanje ligt de zonnige Costa de Almería. De Costa de Almería biedt alles wat u maar wenst in uw vakantie. De meeste stranden en toeristische voorzieningen zijn gelegen ten oosten van de stad. Aan de 220 km zandstranden vindt u prachtige badplaatsen, goede hotels, restaurants en uitstekende watersportmogelijkheden. Het unieke karakter van de Costa de Almería is de natuur, naast bizarre vulkanische en woestijnlandschappen vinden ook wandelaars, vogelaars en individuele toeristen voldoende ruimte en mogelijkheden. Tot één van de meest populaire badplaatsen aan de Costa de Almería behoren Roquetas de Mar en het naburige dorp Aguadulce. Deze plaatsen liggen slechts zo'n 15 a 20 km ten zuidwesten van Almería. Roquetas de Mar is de grootste badplaats aan de Costa de Almería en biedt dan ook een overvloed aan toeristische attracties.
Naast tal van hotels, restaurants en boetieks voor ieders budget, vindt u in Roquetas de Mar, een reeks van prachtige stranden, waar u allerlei vormen van watersport kunt beoefenen. De mooie delen van het achterland kunt u per fiets verkennen, u zult er veel tuinbouw aantreffen. Twintig kilometer landinwaarts van Almería vindt u één van de belangrijkste attracties van het achterland, de prehistorische nederzetting en opgraving Los Millares. Gelegen op een bergkam boven de Río Andarax, is het de perfecte bestemming voor wandelaars en geschiedenisliefhebbers. De nederzetting onstond 2700 voor Christus. Los Millares toont ook een geavanceerde defensieve architectuur, duidelijk zichtbaar aan de twee gerestaureerde vestingmuren. Tijdens uw vakantie moet u ook een bezoekje brengen aan het handwerkers dorp Níjar. De schilderachtige ligging op 356 meter hoogte aan de zuidoostelijke helling van de Sierra de Alhamilla is niet alleen vanwege de schattige kleine witte huisjes een populaire bestemming. Toeristen komen vooral voor het beroemde aardewerk, of om een op houten weefgetouwen gemaakte tapijt te kopen. In Níjar moet u naast de ambachtelijke zone (Barrio Artesano) ook de ruïnes van een oude Moorse vesting bezoeken.
Een relatief nieuwe toeristische centrum is gelegen op 15 km ten oosten van Almería. Niert ver van deze badplaats vindt u het Natuurpark Cabo de Gata. Het natuurgebied is indrukwekkend, verschillende landschappen, waaronder duinen, zoutpannen, de 500 meter hoge bergen van de Sierra del Cabo de Gata en de grootste vulkanische regio van het Spaanse vasteland. In het natuurparken leven zeldzame reptielen en zangvogels, echter ook flamingo's. Strandliefhebbers krijgen ook waar voor hun geld, de stranden zijn slechts te voet of te fiets bereikbaar. Eenmaal daar gekomen treft men bijna verlaten stranden, die men bijna alleen voor zichzelf heeft.

Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden