Orba een typisch klein Spaans dorp

Orba is een charmant stadje gelegen in de Orba vallei, in het noordelijke gedeelte van de Costa Blanca.  Orba is gelegen in het noordoosten van de provincie Alicante in het district Marina Alta.

Orba is een populaire plek om te wonen voor expats, die een rustiger manier van leven willen op minder dan twintig minuten van de badplaatsen Javea en Denia. Het kleine stadje Pedreguer is de toegangspoort tot de Orba vallei.

Orba is een van de grotere steden in de Orba vallei, waartoe ook Benidoleig, Sagra, Tormos, Sanet en Negrals, Beniarbeig, Rafol d’Almunia en Benimeli behoren. Orba is ideaal gelegen op slechts enkele minuten van de snelweg en de N332 en heeft twee internationale luchthavens van Valencia en Alicante op minder dan 1 1/2 uur rijden met de auto.  De bus kunt u trouwens nemen vanaf het vliegveld Alicante naar Denia, er is een busdienst van Denia tot Orba. Vanuit Valencia kunt u de trein naar Gandia nemen en vervolgens een bus naar Orba.

Orba is een charmant oud stadje met meerdere banken, supermarkten en een medisch centrum. De oude binnenstad lijkt op authentieke Spaanse dorp. De expats wonen veel in villa's met zwembaden in de urbanisaties Orbetta, El CAPSO, La Palmeria en La Plana.
Orba ligt tussen de sinaasappelbomen en de hoger gelegen villa's hebben een prachtig uitzicht over de vallei en de sinaasappelbomen.

Orba is niet echt een typische toeristische vakantiebestemming, maar in de zomer is het drukker, doordat vakantiegangers vaak voor een of meerdere weken een vila huren tegen veel lagere prijzen dan een gelijkwaardige villa aan de kust.
Orba heeft geen hotels, maar wel enkele restaurants en bars.
Vanuit Orba kunt u een bezoek brengen aan de grotten in Benidoleig. Het Marina Shopping Centre in Ondara bereikt u in minder dan 10 minuten rijden met de auto.

De dichtstbijzijnde stranden van Denia en Javea liggen op ongeveer twintig minuten rijden met de auto, de toeristische badplaats Benidorm ligt met haar themaparken en het nachtleven op slechts een uur rijden met de auto van Orba. Denia heeft de dichtstbijzijnde stranden, evenals een geweldige jachthaven en een natuurgebied om te snorkelen.

Voor uw verblijf in Orba kan ik u Casa Orbeta aanbevelen. Sinds april 2013 is Casa Orbeta meer dan een bed and breakfast. Het is een gastenverblijf waar u in alle rust en ontspanning kunt genieten van de heerlijke omgeving. Eddy en Nancy (ook bekend van restaurant Bitterpeeën te Antwerpen) ontvangen u graag en zorgen er voor dat u niets tekort komt. Casa Orbeta bevindt zich in een van de gezondste klimaten in Europa en dat kunt u voelen! Het is hier goed weer vanaf maart tot en met oktober. En zelfs in de winter is het hier nog aangenaam.

Casa Orbeta telt 5 gastenverblijven op het domein van 4000m². Elk met een eigen airco, badkamer en gratis WiFi.

Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden