De Kelten waren echter in de 2e Eeuw voor Chr. vervangen door de Romeinen, zij weten ook de regio vanwege de bestaande thermale bronnen te schatten. Galicië wordt nog steeds beschouwd als de absolute spa regio van Spanje. De Galicische keuken biedt diversiteit aan wijnen en vis. De lokale witte wijn behoort in Spanje tot de top wijnen. De bekende Albarino en Ribeiro wijnen moet u tijdens uw vakantie in Galicië absoluut proeven.
De Jacobsmossel is het symbool van Galicië, vis en zeevruchten zijn een zeer belangrijk onderdeel van de Galicische economie. Galicië is een paradijs voor fijnproevers, als u van schaal-en schelpdieren houdt. De kuststreek is de thuisbasis van meer dan 80 verschillende soorten vissen en unieke zeevruchten.
kaart Galicië |
Cultureel heeft Galicië ook het e.e.a. te bieden, natuurlijk de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella. De vier provincies zie de kaart van Galicië, rond de steden A Coruna, Pontevedra, Ourense en Lugo mag u zeker niet vergeten. De provincies zijn de thuisbasis van een aantal kleinere steden, ze onthullen veel van de Galicische geschiedenis. De stad Ribadavia in de provincie Ourense is de hoofdstad van Ribeiro wijn. Sinds de middeleeuwen is er in Ribadavia ook een Joodse gemeenschap, die ook het historische centrum hebben beïnvloed. Naast de Jacobsmossel is graan en mais een typisch symbool van Galicië. Galicië is een mozaïek van diverse landschappen. De inheemse flora wordt geleid door pijnbomen, eucalyptusbomen en azalea struiken. Daarnaast is het Galicische landschap gevarieerd en groen. Er is een overvloed aan water en zelfs in het voorjaar is het weer onstabiel. Naast een kustlijn met totaal 772 stranden en een totale lengte van 1.300 km, is de provincie Lugo de thuisbasis van de bergen Os Ancares en O Courel. De bergketens Manzaneda en Pena in de provincie Ourense zijn uitermate geschikt om te beklimmen. In de Galicische bergen zijn zelfs nog wilde paarden. Eenmaal per jaar is er een oud ritueel, waarin de paarden door jonge mannen worden gedreven in de vallei. De paarden krijgen vervolgens een keltisch brandmerk.