Els Ports Valencia

Els Ports is een ongelofelijke bestemming in het binnenland van Castellón. Wij stellen u enkele excursies voor om geleidelijk de charmes van Els Ports te ontdekken, een bestemming met ongelooflijke landschappen en indrukwekkende monumenten!

Els Ports, landinwaarts ten noorden van Castellón, is een regio vol verrassingen. Het is een bestemming die je cultuur, monumenten en natuur biedt, daarom moet je zeker de tijd nemen om deze te ontdekken tijdens je reis door de regio Valencia. Je zult versteld staan ​​van de charmante dorpjes en hun verhalen! Schrijf mee en bereid je voor op alle avonturen die je te wachten staan ​​in Els Ports!

Wat is er te zien in Els Ports ?

De verschillende bestemmingen in Els Ports zijn ongelooflijk divers - zelfs de kleinste! We beginnen onze tour in Castellfort, met een charmant historisch centrum en een landschap van droge stenen gebouwen beschermd door UNESCO. Bezoek ook de neolithische grotschilderingen in de rotsschuilplaats El Turó.

Ga verder naar Cinctorres, waarvan de straten je terugvoeren naar de Middeleeuwen en zelfs de tijd van de dinosauriërs! Bezoek naast het Dinomania Cultureel Park ook de Rambla de Celumbres en de Bovalar-grotten. In Forcall kun je op je beurt prachtige foto's maken van charmante straten en gebouwen op de achtergrond. Er zijn ook grotschilderingen en ongelooflijke landschappen te ontdekken. Dus pak je wandelschoenen en rugzak in voor je reis naar Els Ports!

Herbers is een van de gemeenten van Ruta 99, bestaande uit dorpen met minder dan 100 inwoners. Er zijn hier prachtige wandelpaden die bijvoorbeeld naar de El Botador waterval of naar de natuurlijke poelen van Ullals de Pitarch leiden. We vervolgen onze route door Els Ports en gaan verder naar La Mata de Morella, waar u oude gebouwen kunt bezoeken, zoals de oven, de ijskelder en een interessante collectie gerelateerd aan het espadrille-ambacht.

Daarna neemt onze tour ons mee door Els Ports naar Olocau del Rey, een middeleeuws dorp dat deel uitmaakt van de toeristische en culturele route van de Camino del Cid. De rustige straten nodigen uit tot aangename wandelingen die u terug in de tijd brengen. Palanques daarentegen is een kleine maar zeer interessante bestemming, met grotschilderingen, overblijfselen van een Romeinse weg, spectaculaire uitzichten en veel geschiedenis die in elke straat te ontdekken is.

In Portell de Morella raden we u aan de overblijfselen van het kasteel, nu geïntegreerd in de klokkentoren, en de prachtige omgeving van dichterbij te bekijken. Todolella nodigt je vervolgens uit om door straten met indrukwekkende stenen gevels en charmante paden te slenteren die leiden naar plaatsen zoals het kasteel, de gotische brug of de oorspronkelijke Sarañana-nederzetting, die nu verlaten is. Bij Els Ports horen ook plaatsen als Vallibona, Villores of Villafranca del Cid. In deze laatste kunt u ook de nederzetting Puebla del Bellestar bezoeken, waar u unieke motieven voor herdenkingsfoto's vindt.

Ten slotte brengt onze rondleiding door Els Ports ons naar twee gemeenten, Morella en Zorita del Maestrazgo, waar u de etappes van het wandelpad GR-331 of de Camí de la Conquesta kunt volgen om alle charmes van deze geweldige provincie te ontdekken. In Zorita del Maestrazgo raden wij u aan het prachtige Heiligdom van La Balma te bezoeken, hangend aan een verticale stenen muur - een beeld dat u niet snel zult vergeten!

In Morella raden wij u aan een paar dagen de tijd te nemen. Verken de middeleeuwse gemeenschap waar je door zuilengalerijen kunt slenteren, een ongelooflijk kasteel kunt bezoeken of de schilderijen van het San Francisco-klooster kunt bewonderen. Laat je betoveren door de schoonheid van Els Ports, je zult zeker vaker terug willen komen!

Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden