Ademuz Valencia

De regio Valencia is een zeer inspirerende bestemming. Het is een van die plekken waar je meteen je plek vindt en het moeilijk is om afscheid te nemen. Het is geen wonder dat mensen naar dit gebied blijven terugkeren bij het plannen van hun vakantie. Vandaag stellen we je voor aan een van de steden in het binnenland van de provincie Valencia, wiens culturele rijkdom de straten vult met tradities, verhalen en ervaringen. Welkom in Ademuz! 

Ademuz is een gemeente die de dorpen Sesga, Mas del Olmo en Val de la Sabina omvat. Gelegen op de grens tussen de regio Valencia, Castilië-La Mancha en Aragon, heeft het zowel unieke als verrassende kanten.

Activiteiten in Ademuz

Ademuz ligt direct aan de rivieren Turia, Ebrón en Bohílgues, de schoonste rivieren in de hele regio Valencia, omringd door berglandschappen bezaaid met boomgaarden.

We raden u aan om eerst de natuur en de verschillende routes te verkennen. Op Pico Castro kun je genieten van unieke en prachtige uitzichten over de hele regio, terwijl je in de beroemde hutten - de zogenaamde Barracas - meer leert over het immaterieel erfgoed van de mensheid en terug in de tijd reist door de geschiedenis.

Ook typerend voor deze gemeente is de Esperiega-appel, een appelsoort uit Ademuz die zich onderscheidt van andere appelrassen door zijn zeer harde vruchtvlees, zijn grootte en vooral zijn unieke zoetheid. Dankzij de klimatologische omstandigheden van Ademuz ontwikkelt de Esperiega-appel een zeer aangename smaak.

Na deze proeverij kunt u een wandeling maken door de stad en de charmante oude stad ontdekken, de parochiekerk van San Pedro en San Pablo of de 13e-eeuwse kapel van de Virgen de la Huerta, een authentiek juweel van het Valenciaanse artistieke erfgoed.

Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden