Albocàsser Castellón


Albocàsser is zeker een bezoek waard omdat het veel te bieden heeft. Laat ons u rondleiden door deze interessante bestemming in l'Alt Maestrat!

Omringd door olijf- en amandelbomen wacht Albocàsser op een heuvel op u om u al zijn charme te laten zien. Wij laten je hier zien wat je zeker niet mag missen.

Wat te doen in Albocasser

Albocàsser - gelegen in de regio l'Alcalatén - is een zeer oude stad, gesticht in 1239. In het bovenste gedeelte bevinden zich de meest interessante plaatsen om te bezoeken in het stadscentrum. Op het centrale plein vindt u bijvoorbeeld de parochiekerk van Asuncion, gebouwd in strenge barokke stijl over de oorspronkelijke gotische kerk, met een altaarstuk en interessante voorbeelden van goud- en zilverwerk. 

Het Tempelierskasteel, gebouwd in gotische stijl in 1249, bevindt zich ook in het centrum van Albocàsser. Van de Tempeliers ging het over naar de Orde van Montesa en delen van de muren en vooral enkele torens zijn nog steeds bewaard gebleven. Tijdens je rondrit door de stad moet je hier zeker even stoppen!

Een ander architectonisch juweeltje dat de tand des tijds heeft overleefd is de Hermitage van Santos Juanes uit het einde van de 13e eeuw, een eenvoudige en rustieke tempel met veel charme die je niet mag missen bij een bezoek aan Albocàsser. Iets verderop ligt het hermitage-gastenhuis van Sant Pau, gebouwd tussen de 16e en 17e eeuw, dat opvalt door zijn prachtige gevel en klokkentoren. De lokale bevolking maakt hier meestal pelgrimstochten om traditionele dansen uit te voeren.

De lijst met dingen om te doen in Albocàsser is vrijwel eindeloos, aangezien de gemeente deel uitmaakt van het Valltorta-Gasulla Cultureel Park, dat onder meer de rotswanden beschermt met grotschilderingen. Naast deze interessante overblijfselen uit het verleden, kun je gaan wandelen en ontdekken in plaatsen als de Barranco de les Calçades, Mas de les Llomes, Font del Bosq, els Tolls, Las Devesas en Barranc de la Selda, naast vele andere routes.

Tot slot raden we u ook aan om een ​​van de lokale olijfolie van hoge kwaliteit te kopen of de amandelsnoepjes te proberen. Ga niet weg zonder het gegrilde vlees, de traditionele stoofpot of de voortreffelijke coca te proeven!


Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden