Santa Eulalia Ibiza tips

Van het verkennen van het resort en de omliggende gebieden tot het doorbrengen van uw dagen op het strand, of u nu veel of heel weinig wilt doen, u zult iets vinden om iedereen blij te maken tijdens een vakantie naar Santa Eulalia. Als je van ontdekken houdt, heeft Santa Eulalia heel veel dingen te zien en te doen. Beklim de Puig de Missa en geniet van het geweldige uitzicht over het resort, er is ook een prachtige witgekalkte kerk die je kunt bezoeken.

Dan is er nog de oude Ibiza-stad als je wilt proeven van het verleden van Ibiza. Als je van eten en drinken houdt tijdens je vakantie, dan heb je hier keuze te over. Met cafés aan de strandboulevard, zeevruchten in de jachthaven en een verscheidenheid aan verschillende keukens in de restaurantstraat van Santa Eulalia, kunt u de hele vakantie doorbrengen met het uitproberen van de verschillende gerechten die worden aangeboden.

Playa de Santa Eulalia is een klein maar rustig strand, zelfs in het hoogseizoen zult u merken dat, hoewel het drukker wordt, het toch een rustige uitstraling heeft. Het heeft een prachtig lang stuk fijn wit zand dat perfect is voor een wandeling langs de kust omdat het zo zacht is. De zee zelf is schoon en vrij ondiep, dus kinderen kunnen prima in de golven spetteren.

Door het warme weer in de zomer wordt de zee ook warmer, dus als je van zwemmen houdt, zijn juni, juli en augustus de beste tijden om een ​​duik te nemen. Het wordt gescheiden van het naburige Es Mariners-strand door de mooie wandelpromenade.

Playa Es Mariners is een iets groter strand dan Playa de Santa Eulalia. Het strand bestaat uit fijn, lichtgekleurd zand en er zijn voldoende ligbedden te huur, zodat u hier een hele dag kunt zonnebaden. De enige rivier van Ibiza mondt hier uit in zee, maar het water is meestal rustig, dus je kunt de golven zachtjes voor de kust zien kabbelen.

De stranden van Santa Eulalia hebben een geweldige sfeer, je zou er met plezier een hele dag aan kunnen besteden, daarnaast natuurlijk de promenade en de jachthaven.

Er zijn tal van dingen te doen in en buiten Santa Eulalia. Waarom maakt u geen wandeling langs de boulevard en stopt u bij een charmant café voor een drankje en een hapje terwijl u uitkijkt op het strand met zijn prachtige zand en kristalhelder water?

Ga naar de jachthaven en je zult merken dat je droomt van een loterijwinst terwijl je de indrukwekkende jachten ziet binnenkomen om aan te meren. Hoewel een van deze misschien buiten bereik is, kun je nog steeds een veerboot nemen naar andere resorts als je het water op wilt om je verkenningstocht te doen.

Als wandelen meer jouw stijl is, kun je de Mariner's route nemen vanuit de jachthaven; een begeleide wandeling langs de pittoreske kust en de rivier. Je komt een brug tegen die door de Romeinen is gebouwd en die recht over de rivier gaat.

Er is een klein toeristentreintje dat je meeneemt op een rondleiding door Santa Eulalia en de omliggende gebieden. Het is de gemakkelijkste manier om naar verschillende plaatsen te reizen en ook erg informatief als je wat meer wilt weten over de gebieden die je bezoekt, en kinderen zullen het ook erg leuk vinden.

Als u uw vakantie in Santa Eulalia doorbrengt, moet u zeker een uitstapje maken naar de hoofdstad van het eiland, Ibiza-stad. Het is een betoverende stad met witgekalkte en typisch mediterrane gebouwen, charmante restaurants en cafés, evenals bruisende bars en clubs. Er hangt overal een Boheemse sfeer, want Ibiza staat bekend om zijn hippiemarkten, en het leven is ontspannen en gemoedelijk.

Een must-go plek bij een bezoek aan Ibiza is Dalt Villa, het oude centrum van Ibiza. Deze stad die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is bedekt met geschiedenis, van de kathedraal bovenaan tot de 3000 jaar oude muur die het hele gebied omringt. Vanaf de top heb je ook een adembenemend uitzicht over de rest van Ibiza. Het is grotendeels een woonwijk en met veel van zijn geplaveide trottoirs en steegjes die alleen te voet bereikbaar zijn, kun je echt voelen hoe het is om in deze stad te wonen.

Als je nog niet helemaal genoeg hebt van geschiedenis, zijn er ook musea met kunstvoorwerpen en kunstgalerijen die je kunt bezoeken, die behoorlijk populair zijn onder diegenen die op zoek zijn naar een stukje Ibiza-cultuur.

Als je op zoek bent naar een plek met veel sfeer, dan is Plaç des Parc een goede keuze. Dit plein staat vol met cafés, bars en restaurants, dus pak een stoel en kijk hoe de wereld aan je voorbijgaat.

Ondanks de rustigere reputatie is er genoeg te doen voor wie op zoek is naar het nachtleven van Santa Eulalia. Hoewel je in San Antonio en Cala d'en Bossa niet de superclubs en dronken mensenmassa's zult vinden, vind je wel een aantal topclubs en bars in Santa Eulalia om de hele nacht door te feesten. Santa Eulalia is relaxter dan zijn tegenhangers in megaclubs langs de kust en is absoluut een favoriet voor iedereen die op zoek is naar een meer relaxte vakantie

Als u zich wilt ontspannen, is er ook het langzaam aflopende strand om te ontspannen, evenals een hele autovrije straat vol met restaurants voor elk wat wils. Of het nu gaat om de traditionele Ibiza-keuken of een vurige curry, er is voor elk wat wils. Als je eenmaal een heerlijke maaltijd hebt gehad en je bent klaar voor een avond om nooit te vergeten, dan is er veel te doen om uit te kiezen.

Beste clubs in Santa Eulalia

Een duidelijke hotspot is de nachtclub Guarana. Dit is een van de weinige locaties die zowel de lokale bevolking als vakantiegangers aantrekt, en het is vrijwel het hele jaar door geopend. Je vindt het in de belangrijkste jachthaven van Santa Eulalia, weg van de bruisende drukte.

Van buiten ziet het er relatief klein uit en lijkt het niet meer dan een bar met een buitenterras. Als je echter naar binnen gaat, vind je een ruime bar en een nog grotere dansvloer, compleet met een DJ-booth. Jij en je vrienden kunnen luisteren naar de beste dans-, house-, disco- en popmuziek terwijl je je moves op de dansvloer gooit. Het is een echt verborgen juweeltje als je op zoek bent naar een goed nachtleven op Ibiza.

Af en toe hebben ze zelfs live bands die komen spelen, dus zorg ervoor dat je tijdig  gaat kijken wat voor entertainment Guarana heeft gepland tijdens je verblijf. Als je even wilt ontsnappen aan het dansen, ga dan naar het buitenterras om af te koelen en te genieten van je cocktail. Guarana is het beste voor diegenen die het lokaal willen houden, maar ook voor feestgangers die een paar drankjes willen voordat ze de beruchte discobus naar de levendigere resorts nemen.

Als je tot in de puntjes gekleed bent en in stijl wilt feesten, verwen jezelf dan en ga naar de Air Ibiza bar en club. Clubs in Santa Eulalia zijn niet beter dan dit. Air Ibiza biedt een verfijnde kijk op het nachtleven hier, dus kleed je om indruk te maken. Air Ibiza biedt uitstekende cocktails en sfeervolle muziek; het is een van de clubs in Santa Eulalia die alles biedt wat je nodig hebt voor een stijlvol avondje uit.

Het maakt deel uit van het Aguas de Ibiza hotel, dat prat gaat op zijn milieuvriendelijkheid en principes van duurzaam toerisme, inclusief het betrekken van zoveel mogelijk ingrediënten van de keuken bij lokale leveranciers. Begin uw avond met een maaltijd in het met een Michelinster bekroonde restaurant van het hotel en geniet van het schitterende uitzicht op de Middellandse Zee.

Als je liever overdag feest en 's nachts slaapt, dan is het een korte weg buiten Santa Eulalia, naar Nikki Beach Club, waar je kunt zonnebaden op ligbedden, cocktails en champagne kunt drinken en er gewoon glamoureus uit kunt zien.

Beste bars in Santa Eulalia

De waterkant is een soort goudmijn als het gaat om het vinden van de beste Santa Eulalia-bars. Als je op zoek bent naar een geweldige locatie om te genieten van cocktails, relaxte muziek en de kans om te genieten van een van Ibiza's spectaculaire zonsondergangen, dan zit je met Liquido niet ver mis. Kijk uit naar het prachtige uitzicht op de zonsondergang over de jachthaven terwijl u geniet van een van de heerlijk handgemaakte cocktails van Liquido. Het is een perfecte plek voor een gekoelde nacht terwijl je luistert naar Northern Soul- en Motown-klassiekers. Het is open tot in de kleine uurtjes, dus je hoeft het feest niet voortijdig te stoppen.

Overdag tot in de vroege avond is Mariners Bar, een restaurant met verse vis- en vleesgerechten van over de hele wereld. Maar zodra de borden zijn afgeruimd, begint de muziek. De Mariners Bar biedt een fantastische selectie van lokale muzikanten, van wie sommigen sterren zijn geworden van de muziekscene van Ibiza. Nip aan een cocktail en geniet van prachtige flamenco en de treurige melodie van traditionele gitaarmuziek. Of u nu de internationale keuken wilt proeven of Spaanse muziek wilt ervaren, de Mariners Bar zal u niet teleurstellen.

Last but not least is Bar Click. Je kunt het niet missen. De iconische hoge tafels en stoelen rusten buiten op het trottoir en er is een kleine bar binnen. Het is populair bij de lokale bevolking, vooral tijdens de wintermaanden. Er is een uitgebreide cocktailkaart en snacks om je op de been te houden. Buiten zitten, een cocktail drinken en gewoon mensen kijken.

Hoewel er geen concurrentie is met de grote kanonnen, San Antonio en Ibiza-stad, is het nachtleven van Santa Eulalia perfect voor gezinnen en stelletjes. Je zult geen clubs vinden die deuntjes schetteren tot het ochtendgloren, maar het nachtleven in Santa Eulalia, Ibiza is ideaal voor iedereen die wil genieten van een ontspannen en meer verfijnde vakantie.

Verkozen tot de nummer één ding om te doen in Santa Eulalia op TripAdvisor, ga op een historische ontdekking en verken de Puig de Missa. Als je het wandelen niet erg vindt, ga dan op eigen gelegenheid de heuvel op, want deze is slechts 100 meter hoog. Maar als je eenmaal de top hebt bereikt, kun je een aantal fantastische uitzichten zien over de gemeente Santa Eulalia, die de baai van Cala Llonga, Es Caná en San Carlos omvat.

De kerk is de showstopper en staat trots op de top van de heuvel. Deze prachtige witgekalkte structuur werd gebouwd in de 16e eeuw met een indrukwekkende verdedigingstoren die al die jaren geleden als schuilplaats werd gebruikt tijdens aanvallen van piraten. Als je de kerk bezoekt, moet je ook zeker even langs de prachtige begraafplaats gaan.

Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden