Punta Prima Menorca

Afgelegen langs de zuidoostelijke hoek van Menorca, is Punta Prima een toplocatie voor vakantie-ontspanning. Het ligt in de gemeente Sant Lluis, waar het de oudste badplaats is, tien kilometer ten zuiden van Mahon en dicht bij zowel Binibeca als S'algar.

Met zijn gouden zandstranden, rotsachtige, grillige kliffen en dramatische landschappen wordt het voornamelijk bezocht door Menorcanen en toeristen uit het noorden van Europa. De historische bezienswaardigheden en vissershutten van Punta Prima geven het dorp traditionele charme. Tegelijkertijd voegen de wirwar van restaurants, lokale boetieks en wateractiviteiten een vleugje dynamiek toe.

Van snorkelen en kajakken tot paddleboarden en jetskiën - wees voorbereid op heel wat plezier.

Blauwe Vlag-strand

Menorca staat bekend om de vele stranden die zijn bekroond met de Blauwe Vlag - een officieel kwaliteitskeurmerk voor de netheid van het water, de faciliteiten en de toegankelijkheid.

Het witte, fijne zand en de ongeëvenaarde kleur van het water maken het strand van Punta Prima, ook wel "Playa del Aire" genoemd, een van de beste van het eiland. De locatie maakt het gemakkelijk bereikbaar en de promenade langs de oevers biedt toeristen een adembenemend uitzicht op de baai.

Lange wandelingen langs de kust

Punta Prima biedt mooie wandelingen langs de kust, waar u kunt genieten van de ondergaande zon aan de Middellandse Zee of gewoon de magische sfeer kunt opsnuiven.


Een van de mooiste wandelingen gaat van Punta Prima naar Cala Sant Esteve door de Camí de Cavalls. Het begint vanaf het noordelijke uiteinde van het strand van Punta Prima, volgt de waterkant en laat geleidelijk de Illa de l'Aire achter. Bezienswaardigheden onderweg zijn de Alclafar-toren, de Torre dels Penjats en de Forth Malbarought. Het is geschikt voor iedereen - zowel ervaren wandelaars als beginners - omdat het terrein over het hele pad vlak is.

Een andere aanbevolen wandeling gaat van Punta Prima naar Barranc de Rafalet. Vanaf de landtong kun je S'Algar in het noorden zien en terug langs de kust naar de Illa de l'Aire. De wandeling duurt tussen de twee en drie uur, met rondom een ​​prachtig uitzicht op de kust.

Accommodaties vindt u via deze link.

Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden