Cala Galdana Menorca

 

Als u op zoek bent naar schoonheid, ontspanning en vrije tijd, dan wordt het echt niet beter dan een vakantie in Cala Galdana. Dat is allemaal te danken aan het schone witte zandstrand van dit resort, het glanzende turquoise water en de geweldige mix van accommodatie en restaurants voor verschillende smaken en budgetten.

De schelpvormige baai wordt overzien door verschillende bars, restaurants en winkels, zodat u altijd een pauze kunt nemen van het strand als u zin ​​heeft in een biertje, een hapje of een nieuwe snorkelset. Over snorkelen gesproken, het water is hier ook opmerkelijk helder, dus als het te warm wordt, zet je gewoon je bril op en kijk je naar het prachtige waterleven net onder het oppervlak.

Als u tijdens uw vakantie in Cala Galdana enkele van de historische bezienswaardigheden van Menorca wilt verkennen, maak dan een dagtocht naar de hoofdstad Mahón, op ongeveer 30-35 minuten rijden. Hier kunt u het Museo de Menorca (museum) bezoeken om meer te weten te komen over de geschiedenis van het eiland. Verken de fantastische markten van de stad, zoals de vismarkt (Mercat del Peix) op Plaça Espanya op dinsdag tot en met zaterdag, of de Mercat Artesa de Mahón kunst-/ambachts- en voedselmarkt op Plaça de s'Esplanada op woensdag tussen juni en augustus.

Een andere plek die zeker de moeite waard is om op je vakantieprogramma te zetten, is Faro de Favaritx, een indrukwekkende vuurtoren met adembenemende uitzichten over de kust en wandelroutes. Dan is er de Catamaran Sunset Trip, een cruise van 2 uur en 45 minuten die vertrekt vanuit de haven van Fornells. Vaar over de oogverblindende Menorcaanse kust, stop voor een duik- en snorkelsessie en geniet vervolgens van een gratis drankje op het dek terwijl u naar de zonsondergang kijkt.

Wordt Cala Galdana op Menorca uw volgende bestemming, accommodaties vindt u via deze link.

Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden