Jesús levendig dorp op Ibiza

Jesús is een levendig dorp in de buurt van Talamanca, erg populair bij de eilandbewoners, met een grote keuze aan restaurants en bars. Jesús ligt net buiten Ibiza-stad, op slechts vijf minuten van de beroemde Club Pacha. Nog nooit gehoord? Het is echt een leuk dorp, perfect om te wandelen en te ontdekken.

We hebben een paar hoogtepunten van deze levendige plek op een rijtje gezet, maar je kunt ook gewoon door de hoofdstraat slenteren die door het hele dorp loopt en de vele leuke cafés, winkels en bars ontdekken die zorgen voor een levendige en uitnodigende sfeer.

Bon Lloc bar en restaurant

Deze bar is een begrip op Ibiza en tegelijkertijd zeker een van de oudste restaurants van het eiland. De Bon Lloc ligt direct aan het belangrijkste kruispunt van het dorp, recht tegenover de kerk. Over de gehele lengte strekt zich een gezellig, overdekt terras uit, van waaruit u de drukte kunt aanschouwen. De ontspannen, familiale sfeer trekt het hele jaar door een lokaal publiek.

Het eten is traditioneel Spaans, zonder franjes, heerlijke hoofdgerechten en tapas die worden geserveerd met een ijskoud biertje. De bar is een verfrissende tegenpool voor de glamour van vele andere, meestal duurdere Ibiza-restaurants. In de zomer komen clubbers die terugkeren naar het noorden van het eiland hier samen voor het ontbijt na het feesten voordat ze weer naar huis gaan.

Insider info: Bon Lloc staat op het hele eiland bekend om zijn heerlijke gebraden kip. Zeer goede kwaliteit voor weinig geld en maak je geen zorgen, iedereen eet het hier met zijn vingers!

Strand van S'Estanyol

Ongeveer 5 minuten rijden van Jesús ligt het mooie, wat afgelegen strand van S'Estanyol. Een kleine baai met schaduwrijke pijnbomen en kristalhelder water. Omdat het buiten de toeristische routes ligt, is het strand nooit overvol, zelfs niet in het hoogseizoen. Een houten loopbrug leidt rechtstreeks de zee in, er zijn rotsen om je heen, en je realiseert je al snel dat dit een echt juweeltje is!

Fiesta de Jesus

Op 8 september vindt het jaarlijkse festival voor de patroonheilige van de plaats, de Fiesta de Jesús, plaats in de kerk van Jesús. Rondom de prachtige kerk Nostra Mare De Jesús is er de hele dag een parade met muziek na de mis en evenementen op het kerkplein. Fruit wordt aangeboden aan de Maagd van Jezus, plus livemuziek en een straatfestival. Het is een unieke kans om de tradities van het eiland te ervaren en het beroemde altaarstuk te bewonderen, dat bestaat uit 25 beschilderde panelen uit de 16e eeuw.

Insider info: Het avondvuurwerk is behoorlijk indrukwekkend en is ook van een afstand te bewonderen. Deze dag staat garant voor plezier en vermaak voor het hele gezin.

Carneceria JR - de plaatselijke slagerij

De plaatselijke slagerij is echt een vermelding waard. Met meer dan 50 jaar ervaring in vleesverwerking begrijpen de lokale experts hun vak heel goed: de worstproducten zijn onvergelijkbaar goed en het vlees is mals en van de beste kwaliteit.

Insider info: Iedereen die een barbecue organiseert en punten wil scoren met de beste gegrilde producten, moet gaan winkelen in Jesús. Hetzelfde geldt natuurlijk voor een picknick op het strand, want de ham is hier ook uitstekend. Biologische eieren, foie gras en een uitgelezen selectie champagnes trekken ook chef-koks, hoteliers en hobbykoks aan die graag winkelen in Jesús.

Er valt dus echt veel te zeggen voor het verlaten van de vakantieoorden en het ontdekken van de dorpjes op het eiland. De mooie huizen en het grote saamhorigheidsgevoel maken Jesús tot een populaire excursiebestemming. Accommodaties in Nuestra Señora de Jesus vindt u hier.

Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden