Oropesa del Mar dorpje aan de Costa del Azahar

Het zonnige Oropesa de Mar is een typisch mediterraans kustdorpje in de provincie Castellón, aan de Costa del Azahar. De lange zandstranden verwennen zon aanbidders en families met kinderen. U vindt hier niet alleen stranden, maar ook rotsen omgeven door pijnbomen en mediterrane begroeiing. De Monte Bobalar leent zich uitstekend voor het maken van lange wandelingen of vermoeiende mountainbiketochten. Watersportmogelijkheden zijn er in Oropesa de Mar overigens genoeg. Windsurfen, waterskiën, zeilen, sportvissen en diepzeeduiken zijn maar een greep uit het aanbod. Verder kunt u hier paardrijden, karten en golfen. 

Het landschap van Oropesa is zonder meer afwisselend te noemen. Slenter door de oude stadswijk met z’n smalle straatjes die leiden naar de ruïnes van de antieke stadswallen en het kasteel, dat dateert uit de tijd van de Arabieren. Net zoals in de meeste Spaanse steden wordt ook in Oropesa regelmatig gefeest. Op 23 juni wordt 's nachts het feest van San Juan gevierd op het strand. En op 25 juli is het de beurt aan San Jaime, meteen een reden voor een hele week boordevol festiviteiten. Lekkerbekken krijgen het water in de mond bij de tongstrelende gerechten, maar de paella is en blijft de absolute topper! 's Avonds kunt u heerlijk genieten op een rustig terrasje of gaat u helemaal uit de bol in de bars of discotheken.

Oropesa del Mar is zeker een geval waarin je een boek niet op zijn omslag wilt beoordelen. Het zuidelijk deel is het prachtige oude deel van de stad, dat u zeker wilt omhelzen. Oropesa in de provincie Castellon is een grimmige vergelijking - tussen oud en nieuw, tussen uitmuntend vakmanschap en moderne bouwstijlen. Hierdoor zal deze Oranjebloesem kustplaats veel verschillende soorten vakantiegangers aanspreken.

Het kan een zeer gewilde vakantiebestemming zijn voor degenen onder u die een gemakkelijke keuze willen voor een gezinsvakantie in een badplaats waar alles gemakkelijk te bereiken is, maar de oude binnenstad van Oropesa - zou een mooie bestemming kunnen zijn voor mensen die ervan houden om zich romantisch onder te dompelen in straten waar de muren wachten om je verhalen te vertellen.

Oropesa del Mar is gegroeid rond zijn baai, met een goede selectie aan stranden en baaien, een moderne toeristische infrastructuur en deze prachtige, goed bewaard gebleven oude wijk. Het is een van de meest ontwikkelde strandresorts van Castellon, zo niet de meest. De stad zelf is echter historisch met een aantal interessante monumenten om te zien, met name de ruïnes van het Arabische kasteel en de Torre del Rey *, en natuurlijk ligt het ook direct aan de rand van het natuurpark El Prat de Cabanes. Vanwege het groot aantal appartementen en hotels, kan het in het hoofdseizoen drukker zijn dan in sommige andere steden, maar t.o.v. diverse badplaatsen aan de Costa del Sol is het nog erg rustig.

* La Torre del Rey Oropesa del Mar - De toren van de koning Oropesa del Mar. Het werd oorspronkelijk gebouwd in 1413 in opdracht van koning Fernando I van Antequera, maar de werkzaamheden duurden voort en het werd eigenlijk voltooid in de 16e eeuw. Het is een geweldig verdedigingsmonument van een toren in renaissancestijl, het is erg belangrijk, ook omdat het nog in zo'n goede staat is. Esthetisch gezien is de stijl een unieke balans tussen 16e-eeuwse en militaire architectuur.

Kerken: Iglesia de la Virgen de la Paciencia - Kerk van de geduldige Maagd

Gelegen in de oude wijk, heeft de 18e-eeuwse kerk enkele prachtige Alcora-tegels. De kerk zelf is eenvoudigweg samengesteld uit een schip en zijkapellen. Het is ook de thuisbasis van een belangrijk schilderij uit de 16e eeuw, dat bijna werd verwoest na een piratenaanval in 1619. De graaf van Cervellon betaalde echter om het nauwgezet te laten restaureren. 

Pretparken

Mundo Fantasia - Fantasy World - Marina d'Or Resort, Oropesa del Mar

Dit is een geweldig themapark voor kinderen, met enorm veel attracties, een middeleeuwse muur eromheen en enorme figuren die het versieren.

Aventura d'Or Parc Tematica - Gold Adventure Theme Park - Marina d'Or Resort, Oropesa del Mar

Ook bij Marina d'Or Resort is dit de perfecte plek voor zowel jonge als oudere kinderen! Het is geopend tijdens het hoogseizoen van juli en augustus, evenals tijdens de paasweek. Vergeet de kinderen, grapje… en stap op de reuzenglijbaan. Er is een quad circuit, een rotswand en nog veel meer.

Aquarama Benicassim afstand 10 km

Aquarama is een waterpark dat een scala aan online combo's biedt, dus als je van plan bent om te gaan, overweeg dan om online te boeken.

Jardín de Papagayo afstand 51 km

Gelegen aan de weg tussen Peñiscola en Benicarlo, vind je de Jardín del Papagayo, waar meer dan 50 verschillende papegaaiensoorten leven, evenals enkele kangoeroes!


Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden