Mahón hoofdstad van Menorca

Het eiland Menorca bestaat uit verschillende gemeenten. Ontdek Mahón, de hoofdstad van Menorca en de belangrijkste stad van het eiland en drie zeer interessante steden op toeristisch gebied: Ciudadela, Binibeca en Fornells.

Mahón is de hoofdstad van Menorca en zoals ieder hoofdstad verdient ook Mahón minstens één bezoek. Mahón heeft meer dan 28.000 inwoners en de haven wordt beschouwd als een van de beste natuurlijke havens ter wereld en daarom historisch gezien van groot belang voor buitenlandse marine. Haar naam in het Catalaans is Maó.

Na een korte introductie raad ik aan om dan vooral een bezoek te brengen aan het havengebied en het stadscentrum. Eigenlijk valt er 's avonds veel meer te beleven in Mahón, want het is het belangrijkste feestgebied van Menorca.

Interessant tijdens uw bezoek aan Mahón zijn de Fortaleza de la Mola, gelegen in de monding van de haven. Het Museo de Menorca  gevestigd in een oud klooster, toont vooral voorwerpen uit de prehistorische periode. In het stadhuis vindt u een klok, die de Engelse gouverneur Richard Kane  mee bracht. Bastión de Sant Roc, overblijfselen van de hoofdingang van de muur die de stad omringde. Kerk van Santa María, met een orgel uit de 19e eeuw.
Mahón heeft ook haar eigen internationale opera week en in de zomer tijdens het Festival de Música d´Estiu is er overal muziek in de straten.

Excursies in de buurt aan Mahón.
U kunt het Fort van Marlborough bezichtigen in Es Castell, verder is een bezoek aan de overblijfselen van Talatí de Dalt de moeite waard. Breng ook een bezoek aan  S'Albufera des Grau en de de vuurtoren el Faro de Favaritx. In de buurt van Mahon vindt u ook het vissersdorpje Binibeca.

Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden