Badalona fijne zandstranden Catalonië

Fijne zandstranden, een Romeinse beschaving en slechts 10 km van Barcelona… zijn een handvol van de charmes van de stad Badalona. De derde meest bevolkte gemeente in Catalonië, Badalona, ​​ligt op slechts 10 km afstand van de bruisende stad Barcelona.

 Het bewijs van de oorspronkelijke stad, Baetulo genaamd, die in de 3e eeuw voor Christus werd gesticht door de Romeinen, is vandaag nog steeds te zien. Badalona heeft een goede selectie aan mooie stranden, en de stad ligt op de linkeroever van de rivier Besós. De bergen van de Serra de la Marina vormen een schilderachtige achtergrond die deze interessante, historische stad omarmen.

Badalona combineert het oude met het nieuwe. De Middellandse Zee stroomt langs de kustlijn van deze bruisende, culturele stad. Ontdek de Romeinse stad en baden, wandel over de Rambla of bezoek het 14e-eeuwse klooster van Sint-Hiëronymus van Myrtle. Er is absoluut geen gebrek aan dingen om te zien en te doen in Badalona, ​​maar het zou zonde zijn om daarheen te gaan zonder de fabriek van Anis del Mono te bezoeken. Afgezien van een live demonstratie in de anijsfabriek, is dit gebouw een van Badalona's mooie voorbeelden van modernistische architectuur.

Als u van shoppen houdt tot u erbij neervalt, bent u in Badalona ook op uw plek. Verspreid over Badalona zijn zes verschillende gemeentelijke markten. Het is duidelijk dat de stad een belangrijke geschiedenis heeft gehad op het gebied van industrie en handel. Tegenwoordig is Montigalà het belangrijkste commerciële winkelgebied. In het winkelcentrum Magic Badalona vindt u een groot aantal winkels.

Badalona staat bekend om basketbal, maar de stad heeft ook een sterke geschiedenis in het beoefenen van een breed scala aan sporten. Als je de stad met een gerecht zou vergelijken, zou je het kunnen beschouwen als Surf en Turf.
De reden dat ik Badalona vergeleek met Surf en Turf, is vanwege de mix van zee, groen en bergen. De kustlijn is bijna 5 km lang, maar de stad heeft een groene long met dichte vegetatie en wordt omarmd door het Serra de la Marina-gebergte. Er is ook een indrukwekkende werkende jachthaven, die ook recreatiefaciliteiten omvat.
'S Avonds kun je vrij dicht bij de Rambla ronddwalen, in de Santa Madrona-straat, waar je een goede selectie pubs kunt vinden dicht bij de kust. Als je naar de disco's en muziekcafés wilt gaan, deze zijn geconcentreerd in het industriële district Can Ribó Manresá in het noorden van de stad.

Stranden:
Tijdens de zomer zijn er tal van activiteiten op de stranden van Badalona. In feite is het een erg populaire bestemming bij de lokale bevolking uit Barcelona die willen ontspannen, maar niet te ver willen reizen. Hieronder staan de stranden van Badalona, van noord naar zuid.
Platja de la Barca Maria - Strand van Maria's boot, tussen Torrent Vallmajor en de grens van Montgat
Platja de la Barca Maria ligt op ongeveer 500 meter van het treinstation - Estació de Montgat, en het is een zandstrand van meer dan 700 meter lang en 25 meter breed. Tijdens het zomerseizoen heeft het een oprit voor mensen met beperkte mobiliteit, en er zijn ook douches die geschikt zijn voor mensen met beperkte mobiliteit. 

Platja del Cristall - Crystal Beach, tussen Torrent Vallmajor en Riera de Canyadó.
Dit strand van 300 meter lang en 50 meter breed dankt zijn naam aan de nabijgelegen glasfabriek. Als u de trein vanuit Barcelona of ergens anders neemt, bevindt deze zich op 1200 meter van het treinstation van Badalona. Tussen juni en september zijn de faciliteiten goed, met douches, toiletten en bars.

Platja del Pont d'en Botifarreta - Botifarreta Point Beach, tussen Riera de Canyadó en Riera de Matamoros.
Gelegen op ongeveer 600 meter van het treinstation van Badalona, ​​is dit het strand waar de disco Titus 2 was. Hier vind je ook de Club Nautico Bétulo. Het zandstrand is 625 meter lang en 50 meter breed. Tijdens het seizoen zijn er toiletten en douches, die beide zijn aangepast voor mensen met mobiliteitsproblemen. Ook in de zomer is er een dienst om mensen met mobiliteitsproblemen de zee in te begeleiden.
Platja dels Pescadors - vissersstrand, tussen  Riera de Matamoros en Carrer de Mar (zeestraat).
Dit strand ligt op slechts 150 meter van het treinstation van Badalona en dankt zijn naam aan de vissersboten en de markt. Het is ook geschikt voor mensen met mobiliteitsproblemen tijdens de zomer. Het strand is 450 meter lang en 50 meter breed.

Platja dels Patins a Vela, tussen Carrer de Mar en Avenida Martí Pujol.
Dit is het populairste strand van de stad, aangezien de zwemclub daar is gevestigd, en het is ook vrij dicht bij het treinstation van Badalona. De club is ook een uitvalsbasis voor liefhebbers van zeilen. Het is 120 meter lang en 45 meter breed.

Platja de l'Estació tussen Avenida Martí Pujol en Avenida Sant Ignasi de Loiola.
Zoals de naam al doet vermoeden, ligt dit strand vlak voor het treinstation. Het is een zandstrand dat 355 meter lang en 55 meter breed is. Aan dit deel van de kustlijn van Badalona bevinden zich ook het overdekte gemeentelijke zwembad en het restaurant El Pescador. Het heeft in de zomer ook faciliteiten die geschikt zijn voor mensen met beperkte mobiliteit.

Platja de la Mora
Ligt op 1000 meter van het treinstation - Estació de Sant Adrià en is een zandstrand van 585 meter lang en 20 meter breed. Misschien wil je je ervan bewust zijn voordat je gaat dat dit een naaktstrand is.

Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden