Eilandhoppen op de Balearen

Eilandhoppen op de Balearen is de ultieme droom voor een zomervakantie! De Balearen-groep is geweldig voor verkenning, ontspanning en feesten. Op deze pagina vindt u nuttige informatie over de Balearen, inclusief veerbootroutes en suggesties voor eilandhoppen.

Balearen: informatie en tips

De Balearen liggen in de Middellandse Zee en maken deel uit van Spanje. Veel reizigers bezoeken elk jaar de 4 grote eilanden van de Balearen. De Balearen zijn populair vanwege hun voortreffelijke gastronomie, exotische stranden, hippievibes en onderscheidende levensstijl. Er zijn verschillende ervaringen en attracties voor elke smaak, of u nu wilt feesten of lekker achterover wilt leunen en genieten van de rust.

Welke zijn de Balearen?

De 4 belangrijkste Balearen zijn Ibiza, Mallorca, Formentera en Menorca. Er zijn veel meer kleinere eilanden en eilandjes in de Balearen-archipel, zoals Dragonera, Cabrera en S'Espalmador.

De hoofdstad van de Balearen is Palma de Mallorca. Het eiland Formentera is het kleinste van de grote eilanden, terwijl Mallorca het grootste is.

Welk Balearen-eiland moet ik bezoeken?

De Balearen zijn geweldig voor zomervakanties, omdat ze een intens nachtleven en ontspanning perfect combineren. De stranden en steden van Ibiza zijn een populaire feestbestemming, terwijl Formentera een fantastische optie is voor een gezinsvriendelijke vakantie.

Hier is meer informatie om u te helpen kiezen welk Balearen-eiland voor u is:


Ibiza: Op Ibiza kun je je helemaal in de feeststemming laten gaan. Er zijn talloze bars en clubs om uit te kiezen, en de majestueuze stranden van het eiland zijn ideaal voor feesten die de hele dag duren!


Mallorca: Mallorca is het meest populaire eiland van de Balearen en combineert indrukwekkende architectuur en uitstekende stranden. Er zijn veel bezienswaardigheden en een levendige eetcultuur.

Formentera: Het eiland Formentera staat bekend om zijn ongerepte natuur en gemoedelijke sfeer. U kunt zwemmen op afgelegen stranden en heerlijke lokale gerechten proberen.

Menorca: Menorca is geweldig voor buitenactiviteiten en natuurverkenning. Van ongerepte stranden tot belangrijke historische locaties, het eiland zal u echt verbazen.

Hoeveel dagen verblijf je op de Balearen?

We raden je aan om gemiddeld 10 dagen op de Balearen te blijven als je wilt gaan eilandhoppen rond de hele eilandengroep. Er zijn frequente veerbootroutes tussen de eilanden om gemakkelijk uw eilandhoppende reis te plannen en zoveel mogelijk te zien.

Lees verder voor informatie over hoe u naar de Balearen kunt komen, hoe u uw eilandhoppende vakantie plant en wat u kunt doen.

Eilandhoppen en veerboten op de Balearen

U kunt het hele jaar door eilandhoppen op de Balearen. Er zijn verschillende veerbootmaatschappijen die tussen de eilanden varen. Dit zijn de veermaatschappijen die normaal gesproken veerbootroutes op de Balearen bedienen:

Baleària

Mediterránea Pitiusa

Naviera Aquabus

Trasmapi

Trasmediterránea

Corsica veerboten

Hoe kom ik op de Balearen?

Er zijn meer dan 7 grote havens op de Balearen. U kunt het hele jaar door een veerboot nemen vanuit Barcelona, ​​Denia, Valencia en Gandia op het vasteland van Spanje, evenals Toulon in Frankrijk naar de 4 grote eilanden van de Balearen. Je kunt ook vanuit veel Europese steden naar de eilanden Menorca, Mallorca en Ibiza vliegen.

Veerbootroutes kennen een hogere frequentie tijdens de zomermaanden, en er zijn ook afvaarten tussen de eilanden, evenals naar de kleinere eilandjes van de archipel, waaronder Dragonera, Es Vedra en Cabrera.

Hoe verplaats ik me op de Balearen?

De Balearen liggen dicht bij elkaar en het is gemakkelijk om een ​​veerboot te nemen en de archipel te verkennen. Mallorca is het belangrijkste transportknooppunt van de Balearen, aangezien het het grootste eiland is en het zich in het midden van de groep bevindt. Hieronder vindt u meer informatie over populaire veerbootroutes in de Balearen:

Veerboot van Ibiza naar Formentera: U kunt met 4 veermaatschappijen tussen Ibiza en Formentera reizen. Er zijn meer dan 40 dagelijkse overtochten en de reisduur is gemiddeld 25 minuten.

Veerboot van Mallorca naar Menorca: Er zijn ongeveer 22 afvaarten per week van Mallorca naar Menorca, met Trasmediterránea, Corsica Ferries en Baleària. De snelste ferryroute duurt gemiddeld 1,5 uur.

Veerboot van Mallorca naar Ibiza: U kunt dagelijks de veerboot van Mallorca naar Ibiza nemen. De overtochten aangeboden door Baleària en Trasmediterránea duren gemiddeld 3 uur.

Er is veel te zien en te doen op de Balearen. Daarom is eilandhoppen de beste manier om de lokale cultuur echt te leren kennen en ten volle te genieten van de natuur, de stranden en de levensstijl van de regio.

Hier zijn 2 suggesties voor eilandhoppen op de Balearen. Lees meer over dienstregelingen van veerboten, beschikbare routes, vakantietips en belangrijke bezienswaardigheden.

Ibiza - Eilandhoppen op Formentera

De veerboot van Ibiza naar Formentera nemen is een van de beste eilandhoppen op de Balearen. Vooral als je weinig tijd hebt, betekent de korte afstand tussen de twee eilanden dat je op een veerboot naar Formentera kunt springen en later op de dag naar Ibiza kunt terugkeren! Voordat je naar Formentera gaat, kun je genieten van de levendige levensstijl van Ibiza en de meer traditionele steden en dorpen verkennen voor heerlijk eten.

De route van Ibiza naar Formentera wordt het hele jaar door onderhouden. Tijdens het hoogseizoen zijn er meer dan 40 dagelijkse overtochten door de volgende veerbootmaatschappijen: Baleària, Mediterránea Pitiusa, Naviera Aquabus en Trasmapi. Het duurt 25 minuten om de haven van La Savina in Formentera te bereiken en een enkele reis kost ongeveer € 20.

U kunt rond 08:00 uur de veerboot pakken in de haven van Ibiza-stad. Eenmaal aangekomen in La Savina, kunt u genieten van een kopje koffie bij de haven en een wandeling maken door het stadje. U kunt het eiland verkennen met de taxi, bus, fiets of uw eigen auto. We raden u aan het openbaar vervoer te gebruiken of op uw fiets te rijden om toegang te krijgen tot de paden van het eiland.

Baan je een weg naar de hoofdstad van Formentera, Sant Francesc, waar je het Formentera Etnografisch Museum kunt bezoeken om meer te weten te komen over de geschiedenis en traditie van het eiland. Vanuit de hoofdstad kunt u uw natuurverkenning beginnen. Bezoek de geweldige stranden aan de zuidkant van het eiland; Migjorns en Arenals zijn twee van de beste op het eiland. Verken de indrukwekkende vuurtorens verspreid over het eiland en betreed eeuwenoude grotten.

Voordat u rond 23.00 uur op de laatste veerboot terug naar Ibiza stapt, moet u niet vergeten te zwemmen in de magische wateren van Playa Ses Illetes, dicht bij de haven. Bekijk de zonsondergang, geniet van een cocktail en ga naar de haven!

Tip: u kunt het eilandje S’Espalmador bezoeken vanuit de haven van La Savina. Het is een afgelegen onbewoond paradijs met perfecte stranden en indrukwekkende natuurlijke schoonheid.

Menorca - Mallorca - Eilandhoppen op Ibiza

Een bezoek aan Menorca, Mallorca en Ibiza is een geweldige meerdaagse eilandhoppende vakantie op de Balearen. U kunt in 7 dagen veel van de lokale cultuur en toplocaties zien, voor de reis van uw leven! Breng voordat u aan uw reis begint een bezoek aan de indrukwekkende kathedraal van Menorca in Ciutadella en zwem bij het afgelegen strand Cala Escorxada.

De route van Menorca naar Mallorca is meer dan 3 keer per dag beschikbaar. Kies de vertrektijd die het beste bij uw reisschema past en u arriveert in ongeveer 1,5 uur in Alcudia. De veerbootmaatschappijen die de twee eilanden met elkaar verbinden zijn Baleària, Corsica Ferries en Trasmediterránea, en tickets kunt u kopen vanaf zo'n € 35,-.

Op het eiland Mallorca kunt u de prachtige steden La Palma en Alcudia bezoeken om door de oude steegjes te wandelen, te genieten van cocktails bij de chiringuitos (strandbars) aan zee, te gaan wandelen of mountainbiken in het Tramuntana-gebergte, en zwem in de uitnodigende wateren van Cala Pi en Es Trenc.

Na een paar dagen op Mallorca, spring je op de veerboot van Palma de Mallorca naar San Antonio of Ibiza-stad. De route is dagelijks in gebruik met meer dan 24 wekelijkse overtochten. Baleària en Trasmediterránea opereren tussen de twee eilanden en kaartjes kosten ongeveer € 35,-. U bereikt Ibiza in ongeveer 3 uur.

Het eiland Ibiza is de bestemming van feesten en een Boheemse levensstijl. Verken de dansstranden van het eiland, bezoek lokale ambachtelijke markten en ontspan met ontspannende muziek in het originele Café del Mar. Bovendien is de oude stad van Ibiza zeker een bezoek waard. Loop door de oude steegjes en probeer lokale lekkernijen in een van de schilderachtige cafés en taperías.

Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden