San Miguel de Salinas schilderachtig traditioneel Spaans dorp

San Miguel de Salinas is een van die schilderachtige traditionele Spaanse dorpjes die net in het binnenland liggen van de zuidelijke Costa Blanca in Spanje. San Miguel de Salinas is geliefd bij expats, die er voor gekozen hebben om niet te verbijven in de drukke toeristische oorden aan de kust zoals Torrevieja en Guardamar del Segura.

De dichtstbijzijnde vakantieoorden aan de kust: Torrevieja, Playa Flamenca en La Zenia, bereikt u na minder dan tien minuten rijden met de auto. De Laguna Salada Torrevieja (zoutmeer) is ideaal voor wandeltochten en om vogels te kijken en dat op slechts vijf minuten rijden met de auto.

De makkelijkste manier om vanuit een luchthaven naar Miguel de Salinas te komen, is om een ​​auto te huren. De dichtstbijzijnde autoverhuurbureaus bevinden zich in het nabijgelegen Torrevieja, dat op slechts acht kilometer afstand ligt. Voor een retour transfer vanaf de luchthaven van Murcia naar San Miguel de Salinas betaalt u meer dan € 90,-, vanaf de luchthaven van Alicante  betaalt u ongeveer 
€ 150,- voor een retourticket. Voor u op vakantie gaat adviseer ik u om via het internet al op zoek te gaan naar speciale aanbiedingen en kortingen.

San Miguel de Las Salinas is zeer centraal gelegen, ideaal om dagtochten te maken naar de steden Alicante, Murcia en Cartagena.
San Miguel de Salinas geniet van een mediterraan klimaat, de zomers zijn erg warm en de winters zacht, met meer dan 300 zonnige dagen schijnt zelfs in de winter de zon vaker dan dat het regent.

De golfbanen van Las Ramblas, Villamartin en Campoamor bereikt u na minder dan vijftien minuten rijden met de auto, evenals de kustplaatsen van Playa Flamenca, Campomar, La Zenia en Cabo Roig.

Marktdag in San Miguel de Salinas is op woensdag. De lokale bevolking en toeristen komen er graag om fruit en groente te kopen.

San Miguel de Salinas is een pittoresk dorpje en wat u kunt verwachten aan de zuidelijke Costa Blanca. San Miguel de Salinas is een ideale locatie voor een rustige familievakantie, met de stranden, waterparken en golfbanen op slechts een klein eindje rijden.

Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden