La Savina Formentera

Zet  uw eerste stappen van de veerboot van Ibiza en u bevindt zich in La Savina. Een werkende haven, een exclusieve jachthaven voor miljoenenjachten en een nautische atmosfeer.

Als u naar Formentera gaat, zal de eerste glimp de haven van La Savina zijn, wat het punt is waar alle boten aankomen en vertrekken. Hier krijgt u het gevoel van een nautische plaats met de vele veerdiensten die van Ibiza komen en een exclusieve jachthaven waar vele grote jachten aanleggen. Bij het verlaten van een boot, is het eerste wat u ziet het havengebouw waar veerboot tickets van de verschillende maatschappijen kunnen worden gekocht, daarnaast is er een bar met een terras en een kleine winkel. In de haven zijn meer bars, cafés en restaurants en in de zomer een lange rij marktkraampjes met kleding, sieraden, souvenirs en met de hand vervaardigde goederen. U heeft een fantastisch uitzicht op Ibiza en het eilandje Es Vedrà.

Veel fiets-, scooter- en autoverhuurplaatsen zijn zichtbaar zodra u bij de veerboten wegloopt en er zijn ook twee goede supermarkten, vanuit het centrum oostwaarts, dicht bij de zoutpannen van Las Salinas.

La Savina is een uitstekende uitvalsbasis voor vakantiegangers, want vanaf hier is het gemakkelijk om alle delen van het eiland te bereiken, met de prachtige stranden van Playa Illetes en Playa de Levante in de buurt. De aanwezigheid van de zeilers, waarvan velen de hele zomer op het eiland verblijven, geeft een vleugje exclusiviteit.

Een leuke tip:  de La Bahia veerboot brengt u in de zomer naar Playa Illetes en verder naar Es Palmador vanuit La Savina. U kunt zelfs naar Playa Illetes lopen, maar vanwege de sterke zon, kan ik dit niet aanbevelen.

De toegang tot Formentera is alleen over zee naar het enige begin- en eindpunt, de haven van La Savina. Er varen veerboten vanaf Ibiza en verschillende havens van het vasteland van Spanje. Eenmaal daar is het gemakkelijk om met de fiets, bus, scooter of auto rond te reizen, met elektrische versies voor de meeste van deze opties, om het eiland ongerept te houden. De meeste toeristen vliegen eerst naar Ibiza,nemen een taxi of bus naar de haven, om vervolgens de veerboot te nemen.

Veerboten van Ibiza
De meest economische en snelle manier om van Ibiza naar Formentera te komen, is met Aquabus. Deze voordelige veerdienst brengt u het hele jaar door vanuit Ibiza-stad naar La Savina, met Playa d'en Bossa en Figueretas voor de zomermaanden (van mei tot september). Binnen en op het zonneterras zijn zitplaatsen beschikbaar en bagage, fietsen en huisdieren kunnen gratis worden meegenomen.
Indien u aan de oostkust van Ibiza verblijft, kunt u de Santa Eulalia veerboot nemen met dagelijkse Formentera diensten vanuit de haven van het resort, evenals Cala Pada, Es Caná, Es Figueral en Cala Llonga.
Dagjesmensen kunnen ook kiezen uit een aantal bootexcursies naar Formentera en enkele van haar afgelegen eilanden, zoals Espalmador.

Veerboten van het vasteland van Spanje
Veerboten naar Formentera vertrekken ook vanuit de Spaanse havens van Denia en Gandia.

Een van de meest populaire en meest duurzame manieren om Formentera te verkennen is per fiets en zowel handmatige als elektrische fietsen zijn te huur. Met vlakke contouren en 32 groene routes (Rutas Verdes) over het hele eiland, is Formentera ongelooflijk gemakkelijk per fiets te verkennen. Meer dan 100 km paden brengen u langs de kust, door zandduinen of monumenten en door landelijke landbouwgronden met geiten en vijgenbomen.

Verschillende reguliere busroutes brengen u van La Savina naar de dorpen en stranden van het eiland, evenals naar het resort Es Pujols. Er is ook een speciale circuitbus voor toeristen, de L3, die een kort circuit aanbiedt dat La Savina, het strand van Ses Illetes en Es Pujols beslaat of een lang circuit dat alle haltes aan doet. Services worden het hele jaar door uitgevoerd met extra zomerdiensten die lopen van half mei tot eind oktober.

Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden