Pilar de la Horadada badplaats aan de Costa Blanca

Pilar de la Horadada ligt 66 km ten zuiden van Alicante en is één van de meest zuidelijke steden aan de kust van Orihuela aan de zuidelijke Costa Blanca.

Pilar de la Horadada en haar buren Torre de la Horadada en Pinar de Campoverde zijn de thuisbasis van duizenden expats.
Pilar de Horadada is een levendige Spaanse badplaats aan de zuidelijke Costa Blanca met gemakkelijke toegang vanaf de internationale luchthavens van Alicante en Murcia. Pilar de Horadada geniet van meer dan 300 dagen zon per jaar en een mediterraan klimaat.

De badplaats heeft prachtige blauwe vlag stranden (4 km) met fijn zand en helder water. Het strand van Mil Palmeras playa is populair bij zeilers en watersporters, het verbindt de Rincon en Puerto met de fantastische boulevard met winkels, boetieks, restaurants en bars. Tijdens de zomermaanden komt deze promenade echt tot leven. Het strand genaamd Las Villas playa is het langste strand een iets kleiner strand is La Majon.

Bezienswaardig zijn de  historische monumenten die zich in de stad bevinden zoals: de plaatselijke parochiekerk, de Nuestra Señora del Pilar en de uitkijktoren die dateren uit de vijftiende eeuw.

Dit hele gebied is een golfers paradijs met drie top golfbanen op slechts 10 minuten rijden met de auto.
Pilar de la Horadada kent milde weersomstandigheden in de winter en een verzengende warme zomer.

Het vliegveld van Alicante ligt op zo'n 40 minuten rijden, maar het vliegveld van Murcia bereikt u zelfs in 20 minuten. Eenmaal op het vliegveld heeft u verschillende mogelijkheden om in Pilar de la Horadada te geraken.
Torrevieja is de dichtstbijzijnde grote stad voor als u op zoek bent naar meer actie tijdens uw vakantie.

Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden