Hippie en andere markten op Ibiza

Hippiemarkten, rommelmarkten, straatmarkten en nog veel meer, op Ibiza vinden vele markten plaats, sommige alleen tijdens het zomerseizoen, anderen het hele jaar door. Veel vakantiegangers op Ibiza hebben al gehoord van de beroemde hippiemarkten. Ze behoren tot de belangrijkste attracties van het eiland en geen enkele toerist mag ze missen. Daarnaast zijn er veel andere markten die plaatsvinden in verschillende delen van het eiland, wat een unieke winkelervaring biedt.

De kunsten en ambachten hebben een lange traditie op Ibiza. In de vroege jaren zestig kwamen veel kunstenaars, architecten en ontwerpers naar Ibiza om de unieke sfeer en het unieke licht en de vrijheid van het eiland te ervaren.

Dit alles komt nog steeds tot uitdrukking op de markten waar u zelfgemaakte kleding, zelfontworpen sieraden en andere ambachten kunt kopen. De grootste markten zijn de hippiemarkt Punta Arabí op woensdag in Es Caná en de hippiemarkt Las Dalias op zaterdag in San Carlos.

Hieronder vindt u een overzicht van de meeste markten die op Ibiza plaats vinden. Sommige alleen in de zomer, andere het hele jaar door. Elke markt heeft zijn eigen unieke sfeer, soms wordt lokaal handwerk, exotische juwelen, stoffen en kleding uit Zuid-Amerika, India en Indonesië te koop aangeboden.

  • Markt Las Dalias. Atmosferische markt in de avonden in en rond het evenement restaurant Las Dalias, dat nog steeds een ontmoetingsplaats is voor de moderne hippie scene. U vindt er vooral handgemaakte mode en juwelen, live muziek zorgt vaak voor extra sfeer. Waar? In en rond het restaurant Las Dalias, net voor het dorp San Carlos in het noorden van het eiland. Wanneer? Maandag en dinsdag van juni tot september, 19.00 tot 1.00 uur. Ook op zondag in augustus.
  • Hippiemarkt Punta Arabí. De oudste en grootste hippiemarkt op het eiland! Tal van kraampjes worden verdeeld in de schaduw van pijnbomen langs de kronkelende paden door de bungalows. Een paradijs voor alle shoppers! Handwerk uit de hele wereld. Er is een gedeelte voor kinderen, waar ze hun eigen souvenirs kunnen maken. Verschillende bars en restaurants serveren drankjes, snacks en diverse gerechten. Bongo drummers en livemuziek zorgen voor een levendige sfeer. Waar? In de badplaats Es Caná op het terrein van Hotel Club Cala Martina (voorheen Club Punta Arabí). Wanneer? Elke woensdag van april tot oktober, van 10:00 tot 19:00 uur.
  • Markt in Cala Llonga. Een kleine selectie stands van lokale fabrikanten van mode, accessoires en zilveren sieraden met prachtige edelstenen. Waar? Aan de promenade van het kleine resort Cala Llonga. Wanneer? Elke donderdag van mei tot oktober, 18:00 tot middernacht.
  • Ambachtelijke markt in San Rafael. Een leuke wekelijkse markt waar u keramiek kunt kopen in traditioneel en modern design en andere ambachtelijke producten. San Rafael is beroemd om zijn pottenbakkerij en keramiekworkshops. Er is ook vers fruit uit de omliggende boomgaarden. Waar? In het dorp San Rafael in het midden van het eiland. Wanneer? Elke donderdag van juni tot september, 18.00 - 23.00 uur.
  • Vlooienmarkt Sant Jordi. De lokale bevolking is dol op deze markt, waar u bijna alles kunt vinden, tweedehands boeken, kleding, sieraden en nog veel meer. Maar u kunt ook gewoon rondslenteren. Waar? In Sant Jordi in het zuiden van het eiland, op de Hipodromo, de drafbaan aan de zuidkant van het dorp. Wanneer? Elke zaterdag, het hele jaar door, van 9.00 tot 15.00 uur.
  • Hippiemarkt Las Dalias. Na de hippiemarkt in Punta Arabí is dit de op een na grootste in zijn soort, met prachtige mode en sieraden, veel gemaakt door lokale ontwerpers. Er zijn ook lederwaren, schilderijen en vele andere kunstnijverheid artikelen te koop. Pantomime-uitvoeringen, een Marokkaanse theetent en livemuziek vullen de exotische sfeer van Las Dalias aan, wat nog steeds een van de belangrijkste ontmoetingsplekken is voor de Boheemse hippie scene van het eiland. Waar? In en rond het restaurant Las Dalias, net voor het dorp San Carlos in het noorden van het eiland. Wanneer? Elke zaterdag, het hele jaar door. Van mei tot oktober van 10:00 tot 20:00 uur, van november tot april van 10:00 tot 18:00 uur. In de zomer vindt de markt ook plaats op maandag- en dinsdagavond.
  • Art & Mercat San Antonio. Deze nieuwe markt biedt biologisch voedsel en kunst en kunstnijverheid in de kleine straatjes ten noorden van de kerk in het oude centrum van San Antonio. De markt is in mei 2018 geopend en wordt het hele jaar gehouden. Het moet de oude binnenstad, buiten de havenpromenade aantrekkelijker maken. Ongeveer 70 kraampjes bieden fruit, groenten en biologische producten van Ibiza, verschillende ambachtelijke goederen zoals keramiek, sieraden en lederwaren, kunstvoorwerpen zoals schilderijen en beeldhouwwerken en nog veel meer. In de zomer vindt de markt 's avonds plaats vanwege de hitte. Waar? Op het plein s'Era d'en Manyà en de straten Rosell en Bisbe Torres ten noorden van de kerk. Wanneer? Elke zaterdag, het hele jaar door van juni tot september, van 06:00 tot 12:00 uur, van oktober tot mei van 09:00 tot 16:00 uur.
  • Eco markt. Met deze markt voor biologisch voedsel en ambachten, wil de gemeente San José de traditionele specialiteiten van Ibiza te promoten. Op ongeveer 20 kraampjes worden o.a. groenten, fruit en gebak aangeboden. Tekeningen, sculpturen en keramiek kunt u ook kopen op deze markt. Waar? In het centrum van het charmante dorpje San José, tegenover het stadhuis. Wanneer? Elke zaterdag van half juni tot eind oktober, 9:00-13:00 uur.
  • Zondagmarkt in San Juan. Deze markt is de laatste jaren steeds populairder geworden. U kunt er op Ibiza geproduceerde levensmiddelen kopen, milieuvriendelijke verzorgingsproducten en geschenken en kleding van hoge kwaliteit, vaak in hippiestijl. Waar? In het centrum van het kleine dorpje San Juan in het noorden van het eiland. Wanneer? Elke zondag, het hele jaar door, van 10:00 tot 16:00 uur.
Datums en tijden kunnen gedurende het jaar veranderen, informeer altijd ter plaatse naar de actuele tijden.

Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden