Strandvakantie Tenerife

Als u van een strandvakantie houdt, zult u genieten van een vakantie op Tenerife. Het grootste eiland  de Canarische eilanden, Tenerife staat bekend om het hebben van enkele van de beste stranden in Spanje. Tenerife heeft een breed scala aan stranden, van gouden zandstranden tot vulkanische zwarte zandstranden. De diversiteit is echt geweldig.  De stranden van Tenerife zijn ideaal voor gezinnen, stelletjes en vriendengroepen. Dus, of u nu wilt zonnebaden of spetteren in de zee, hieronder vindt u enkele van de beste stranden van Tenerife.
  • Los Gigantes: Los Gigantes strand is een van de vele zwarte zandstranden op Tenerife. Het resort van Los Gigantes ligt in het westen van het eiland en is erg populair bij toeristen. Het is niet alleen bekend om het zwarte zand, maar om de gigantische kliffen die het strand omringen. Deze kliffen kunnen een hoogte van 800 meter bereiken. Ze maken het strand uniek.
  • Playa Jardin: Playa Jardin is gelegen in Puerto de la Cruz en het is gewoon prachtig. Omringd door weelderig groen en bloemen die contrasteren met het zwarte zand, pronkt het echt met de schoonheid van de stranden van Tenerife. Cesar Marinque is het brein achter dit landschap. Hij wilde een prachtig kustlandschap maken. Hij deed dit door het vormen van een felgekleurde botanische tuin bij Playa Jardin.
  • Fanabe: Het Fanabe strand is te vinden aan de Costa Adeje op Tenerife. Het resort is populair, daardoor bezoeken ook veel toeristen het strand. Het is het perfecte strand voor allerlei watersportactiviteiten.  Bootjes met glazen bodem nemen u graag mee voor een uitstapje op zee.
  • Las Vistas: Als u naar Los Cristianos gaat voor uw vakantie op Tenerife, dan is Las Vistas zeker een bezoek waard. Las Vistas is bijna 1 km lang en is de meer populaire keuze dan het naburige Playa de los Cristianos. Dit strand heeft gouden zandstranden en biedt ligstoelen en watersportactiviteiten. Bars en restaurants zijn langs de kustlijn voldoende aanwezig.
  • El Bollullo:  Als u rust en stilte wilt tijdens uw vakantie op Tenerife, is dit misschien een van de meest geïsoleerde stranden van het eiland. Het is echter gemakkelijk te bereiken via een voetpad vanuit Puerto de la Cruz. El Bollullo deelt het beroemde zwarte vulkanische zand van Tenerife, het is een perfect strand voor ontspanning. De omringende kliffen en rotsen beschermen dit strand en geven het ook een iconische uitstraling. De golven trekken ook mensen die geïnteresseerd zijn in surfen en zelfs kanovaarders aan.
  • Playa de las Americas: Dit is misschien wel het beroemdste strand van Tenerife. Dit is niet alleen een bekend gebied onder toeristen op het eiland, maar Playa de las Americas is een enorm, door mensen gemaakt en schoon strand met alle voorzieningen. Het strand is een populaire plek voor sportliefhebbers. Als u liever wilt ontspannen, er zijn ook ligbedden en parasols beschikbaar.

Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden