Cala Tarida voor een rustig alternatief op Ibiza

Deze prachtige, zanderige baai aan de westkust heeft een paar hotels, appartementen en winkels. Rustig en gezinsvriendelijk, Cala Tarida biedt geweldige mogelijkheden om te zwemmen, zonnen en worden diverse watersporten aangeboden. Er is zelfs een duikcentrum.

Genesteld in een zanderige beschutte baai aan de westkust van het eiland, omgeven door met pijnbomen begroeide heuvels, vindt u het kleine resort Cala Tarida. Het beschikt over een lang strand met fijn, wit zand (dat op het zuiden ligt en dus van 's ochtends tot' s avonds gezegend is met zonneschijn), prachtige heldere turquoise en azuurblauwe wateren en enkele van de meest verbazingwekkende zonsondergangen op het eiland.

Cala Tarida ligt dicht bij San Antonio, dat u in zo'n 15 minuten bereikt met de bus, u kunt ook een veerbootje nemen.  Vanaf San Antonio is er een regelmatige busverbinding naar de rest van het eiland. De hoofdstad, Ibiza-stad, ligt op vijfendertig minuten rijden.

In vergelijking met enkele van de levendigere resorts, biedt Cala Tarida een vredig, rustig alternatief. Er zijn hier geen nachtclubs, maar er zijn een aantal bars en eetgelegenheden, waaronder de prachtige Cotton Beach Club die zich vastklampt aan de rotswand met uitzicht op het strand. De meeste hotels in Cala Tarida zijn hotels van goede kwaliteit dichtbij het strand,  maar er zijn ook appartementencomplexen en privévilla's voor een breed scala aan smaken en budgetten.

 Het schone, heldere water over een zandbodem is ondiep tot een behoorlijk eind aan de rechterkant, dieper en meer rotsachtig naar links. De kleuren van de zee hier zijn werkelijk schitterend; turkoois, azuurblauw en smaragdgroen. Cala Tarida een populair gezinsstrand. Er zijn ook winkels direct aan het strand om opblaasboten, snorkel spullen en strandballen te kopen als u niet wilt zonnebaden.
Als u op zoek bent naar een eenzame plek, zijn er enkele kleine verborgen baaien ten noorden van het strand met een selectie van interessant gevormde rotsen om naar toe te zwemmen.

Sommige fantastische strandbars en restaurants direct aan het strand, serveren van een snack tot een driegangenmaaltijd. De elegante Cotton Beach Club is populair bij de rijken en beroemdheden. Andere populaire restaurants zijn Aisea (met live muziek) en Ses Eufabies direct aan het strand.

Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden