Alcoy aantrekkelijke stad aan de voet van de Serra Mariola

Alcoy is een grote Spaanse stad, gelegen in het binnenland van de kustplaatsen aan de noordelijke Costa Blanca. Deze aantrekkelijke stad ligt aan de voet van Serra Mariola en het natuurpark Font Roja. Alcoy betekent "stad van bruggen" vanwege de vele bruggen gebouwd in het gebied, omdat Alcoy wordt omringd door de rivieren Molinar, Serpis en Barxell. Veel expats zijn hierheen verhuisd om zich in de stad te vestigen en hebben veel bijgedragen aan het economische welbevinden van de stad.

Alcoy ligt op ongeveer een uur rijden met de auto van de populaire toeristenplaatsen Javea, Denia en Moraira.  Alcoy is gelegen op ongeveer 54 km van Alicante en 105 km van Valencia, is beroemd om zijn verbazingwekkende Moors en Christelijke festival. Dit is een geweldige tijd om de stad te bezoeken. Voor degenen die architectuur waarderen, is er genoeg te zien. Het middelpunt van de stad is de Plaza de España en vanaf daar kunt u naar de middeleeuwse wijk gaan of in de tegenovergestelde richting van het modernistische deel van Alcoy. Het viaduct van Canalejas is een van de grote symbolen van de stad, die vrij innovatief was ten tijde van de bouw in het begin van de 20e eeuw.

De stad is omringd door bergen, maar de natuur heeft ook het gebied ook een prachtig mediterraan bos geschonken. Er zijn een aantal geweldige routes om uit te kiezen om de omliggende natuur te verkennen, te voet, met de fiets of te paard. Als u zin ​​hebt in een dagje uit op het strand, Altea ligt op 59 km afstand, echter bereikt u het verder gelegen Benidorm sneller, de weg is namelijk veel beter.
Tegenwoordig ervaart de stad een toename van het toerisme, omdat steeds meer mensen kiezen voor ervaringsreizen in plaats van de typische zon, zee en sangria-ervaring.

Naast het hierboven genoemde festival gehouden in de maand april, ook de drie koningen parade van de stad wordt beschouwd als een van de oudste in Spanje en is uitgeroepen tot een festival van nationaal toeristisch belang.

Wat kunt u allemaal doen ?
Archeologische beschavingen.
Yacimiento Arqueológico de La Serreta. Deze archeologische vindplaats werd ontdekt in 1917, het gaat terug naar de oude Iberische tijd en ook naar de Romeinse tijd. Opmerkelijke vondsten zijn onder andere interessant Iberisch en terracotta aardewerk.  In 1987 werd het op het terrein een begraafplaats ontdekt, met ongeveer 80 graven.
Vanuit het gebied van het heiligdom is de top van de Sierra de Aixorta te zien. Hoewel er geen grote overblijfselen zijn, is de hele heuvel bezaaid met overblijfselen van de beschavingen. De uitzichten zijn geweldig en de omgeving is suggestief.
Yacimiento Arqueológico de El Puig, ligt op het plateau van El Puig en dateert uit de bronstijd en de oude Iberische periodes, rond de 5e eeuw voor Christus. De overblijfselen zijn een beetje schaars omdat de stad zwaar is geërodeerd. Opvallende vondsten die blijk geven van rijkdom zijn geïmporteerd keramiek, waarvan sommige Grieks-alfabetische graffiti bevatten.

Architecturaal belang
Zoals eerder vermeld is Alcoy bekend als de stad van de bruggen,  hieronder vindt u enkele van de belangrijkste bruggen van de stad: Viaducto de Canalejas, het visuele symbool van de stad,  is het 200 meter lange viaduct over de rivier de Molinar. Puente de la Pechina, gebouwd in 1863  over de rivier de Benisaidó. Puente de las Siete Lunas, Puente de San Roque, Puente de María Cristina, Puente de San Jorge en Puente de Fernando Reig zijn andere bezienswaardige bruggen. De aanwezige kerken en musea zijn ook zeker een bezoekje waard.

Alcoy is een zeer oude stad die al duizenden jaren oud is en door de eeuwen heen een belangrijke rol heeft gespeeld, ga zelf eens op ontdekkingstocht en verken deze aantrekkelijke stad aan de voet van de Serra Mariola.

In de omgeving van Alcoy zijn meerdere campings / camperplaatsen: camping Mariola (8,5 km) is echter het meest nabij gelegen.

Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden