La Canalosa en de prachtige Hondón vallei


De prachtige Hondón vallei ligt hoog tussen de bergen van de Sierra de Crevillente, in de regio Alicante van Valencia aan de prachtige Spaanse Costa Blanca Zuid. Het vlakke en brede dal is een bijenkorf van landbouwactiviteit met een overvloed aan wijngaarden en de bijbehorende bodega's, amandel- en olijfboomgaarden en sinaasappelen, citroenen, granaatappels, artisjokken, tomaten, uien en zelfs chilipepers worden er geteeld.

Hondon de las Nieves wordt omringd door prachtige bergen die een brede vallei vormen waar het aangenaam is om te wandelen of fietsen en te genieten van de wilde heide, tijm, lavendel en andere mooie en aromatische planten.
De spectaculaire bergen zijn bedekt met dennenbossen aan hun zuidelijke flanken en doorkruist met fiets- en wandelpaden. Het is een paradijs voor natuurliefhebbers met een overvloed aan flora en fauna.

De spectaculaire Sierra Crevillente-bergketen waarin de vallei zich bevindt, is zichtbaar ongeacht waar u bent aan de zuidkust van de Costa Blanca en het staat bekend om zijn natuurlijke schoonheid en de overvloed aan traditionele dorpjes en adembenemende landschappen.

Het noordoostelijke uiteinde van het dal wijst naar Alicante en de bergen en heuvels van de regio Vinalopo. Het zuidoostelijke uiteinde van de vallei loopt richting de vruchtbare vlakte van Murcia, met een prachtig landschap en de eeuwenoude kuuroordsteden Los Banos de Fortuna en Archena met hun opwindende binnen- en buitenverwarmde spa- en gezondheidscentra.

De rit van de vallei naar de kust is adembenemend terwijl u de bergen beklimt en de hele Vega Baja voor u ligt met een panoramisch uitzicht van Santa Pola in het noorden tot San Pedro in het zuiden.

Er zijn twee hoofddorpen in de vallei: Hondón de las Nieves (El Fondo de les Neus) betekent "kloof van de sneeuw" hoewel het hier nooit sneeuwt, en Hondón de los Frailes betekent "kloof van de broeders". Beide dorpen zijn zelfstandig met hun eigen burgemeesters en gemeentehuizen. Er is een overvloed aan winkels, goede restaurants, bars, binnen- en buitenmarkten, kapper, slagers en bakkers, een gymzaal en een verscheidenheid aan tuincentra.

Dit gebied is een geweldige producent van druiven en de lokale wijn kan worden geproefd in de lokale bodega's. Volg een rondleiding door Bodegas Cerda, opgericht in 1885, om getuige te zijn van de architectuur, het wijnmuseum en het restaurant. Geniet van de wijn die u tijdens diverse wijnproeverijen worden aangeboden.

Beide "Hondóns" staan ​​bekend om hun feesten die gewoonlijk elk jaar tussen half juli en half augustus worden gehouden. De feesten zijn bijna een week lang en omvatten culturele evenementen, wandelingen, fietsen, best geklede straatwedstrijden, live bands, gigantische paella's, middeleeuwse markten, optochten, fanfares, watergevechten en de onvermijdelijke vuurwerkfinale.

Gelegen tussen de dorpen Hondón de las Nieves en Hondón de los Frailes is La Canalosa een mooi, rustig Spaans dorp omgeven door de bergen van L'Algaiat. In het hart van het dorp staat een kerk met een honderd jaar oude iepenboom, waarnaar de kleine school is vernoemd. Ook al is het zo'n klein dorp, het heeft 2 bar / restaurants en een kruidenierswinkeltje voor het kopen van benodigdheden zoals vers gebakken brood. De inwoners van La Canalosa spelen jaarlijks waarheidsgetrouw het kerstverhaal na. Duizenden toeschouwers kijken hoe acteurs en dieren het feestelijke tafereel reconstrueren.

Avalancha de Reposo” is de ideale uitvalsbasis om deze prachtige regio te verkennen. “Avalancha de Reposo” is gelegen in de Hondón-vallei, in het prachtige achterland van de Costa Blanca.  Een half uurtje rijden van de luchthaven Alicante en u bent in La Canalosa, een heel klein Spaans dorpje, gelegen tussen de twee grotere dorpen Hondón de las Nieves en Hondón de los Frailes.

“Avalancha de Reposo” betekent letterlijk “lawine van rust”.  Verstopt en toch gevonden in het groen van wijngaarden, neergevlijd tegen een heuvelhelling en uitkijkend over de amandel bomen ligt dit vakantie- en winterverblijf voor maximaal 10 personen in Spanje.

Een rustige camperplaats bij particulier in parkachtige tuin, ruime plaatsen met schitterend uitzicht. Nederlandse beheerders spreken eveneens Spaans, Engels, Duits en Frans,  winkels, restaurants, markt 3km. Adres: Jaime, Solana 8, 03688 Hondon de las Nieves .

Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden