Pedreguer een typisch Spaans stadje

Pedreguer ligt dicht bij de stranden van Javea en Denia, maar is het weg van de gekmakende drukte en daardoor een goede vakantie locatie als u wilt genieten van de noordelijke Costa Blanca.

Pedreguer is omgeven door sinaasappelbomen en wijngaarden en een reis landinwaarts naar de Jalon en de Orba vallei kan ik u aanbevelen. Pedreguer profiteert ook van haar ligging net buiten de snelweg A-7 (autoroute), zodat de vliegvelden van Alicante en Valencia beide liggen op een uurtje rijden. Eenmaal op het vliegveld kunt u met uw huurauto, shuttle bus of taxi Pedreguer gemakkelijk bereiken.

Pedreguer is de toegangspoort tot de prachtige Orba vallei beroemd om zijn sinaasappelplantages. Pedreguer heeft een sportcentrum en cultureel centrum. Pedreguer is een typisch Spaans stadje gelegen aan de voet van de Muntanya Gran. Het dorp is omgeven door weelderige landbouwgronden waarop groenten en fruit worden geteeld. Het dorp is ook gespecialiseerd in de productie van tassen, hoeden en lederwaren. Dit is een origineel dorp, veel van de gevels van de huizen zijn geschilderd in levendige kleuren, die het dorp een levendige uitstraling geven. Breng ook eens een bezoek aan bezoek aan het naburige dorp Gata de Gorgos dat beroemd is om haar rieten meubels winkels.

Rond het centrale plein kunt u een aantal van de meest prachtige 19e eeuwse gevels zien, het marktplein is bedekt met Arabische tegels en gebouwd met gietijzeren pilaren en houten balken. 
Maak een wandeling door het centrum van Pedreguer en ontdek de mooie oude gebouwen, zoals de parochiekerk van Santa Cruz (16e eeuw) met de Grenzig orgel. Buiten het centrum van de stad is er de Sant Blai kapel.
Vanuit het Mirabarques uitkijkpunt kunt u genieten van een panoramisch uitzicht over de stad Pedreguer, Denia en Javea. Op de hellingen van Pedreguer heeft u drie uitkijkpunten, met een prachtig uitzicht op Montgo, Gata de Gorgos, Denia, Javea and Ondara.

Een deel van de Spaanse manier van leven zijn de feesten of festivals waar iedereen naar uitkijkt. Pedreguer kent diverse feesten op verschillende tijdstippen van het jaar. Drie Koningen, de feesten van San Antonio Abad, het Festival van Sant Blai en het jaarlijkse carnaval, om een aantal te noemen.
Elke zondag is er de populaire Pedreguer Rastro, een soort rommelmarkt op het industrieterrein ten noorden van Jávea en Denia aan de Spaanse Costa Blanca.

Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden