Puerto Serrano vriendelijke bevolking en traditie in Andalusië

Puerto Serrano Andalusië, met een bevolking van 7250 inwoners ligt verspreid over een oppervlakte van 80 vierkante kilometer, dicht bij de naburige steden als Morón de la Frontera, Algodonales, Villamartin en Montellano en 105 km van de provinciale hoofdstad Cadiz.

Puerto Serrano kent een mediterraan klimaat met hete zomers, temperaturen tot 40 graden celsius. 
De lokale economie houdt zich vooral bezig met de productie van oliehoudende zaden, wijngaarden en het toerisme.

De Romeinen behoorden tot de eerste bewoners, zij doopten het dorp en gaven het de naam Marciago, later viel het in de handen van de Arabieren, die de naam veranderden in Gailir, het behoorde tot de Kora de Morón en werd heroverd in het jaar 1240. De gemeentelijke onafhankelijkheid van Morón werd verleend in 1835. Uit diverse periodes werden allerlei overblijfselen gevonden. Uit de oude steentijd vond men diverse gebruiksartikelen, uit de bronstijd werden diverse grotten ontdekt, die gemaakt waren om mensen te begraven. Uit de ijzertijd werden resten van aardewerk en gereedschappen gevonden, die afkomstig waren uit Griekenland en Fenicië. Er zijn ook overblijfselen van de Romeinse stad, genaamd Marciago. Uit het islamitische tijdperk stammen overblijfselen van boerderijen, ze tonen platteland en agrarische karakter.

De belangrijkste economische activiteit in Puerto Serrano is de landbouw, de bevolking  richt zich vooral op de teelt van aardbeien, tarwe en olijven.

Bezienswaardigheden in Puerto Serrano zijn: de archeologische overblijfselen van Marciago en de Cerro Castelar, de Romeinse graven, Necrópolis de Fuente Ramos, Molino de Sire in vroegere tijden gebruikt als klooster en als oliemolen, Ermita del Almendral een kleine kapel gebouwd in 1972. De Calle Magdalena,  een populaire en traditionele boulevard naar de parochie van Santa Maria Magdalena.

Als u in Puerto Serrano bent moet u eigenlijk de traditionele gerechten proberen met asperges, pompoen, konijn, soep met asperges en aardappelen en beignets met honing.

Deze kleine stad in de provincie Cadiz is erg mooi, ondanks dat het is gelegen in Sierra de Cadiz, is het praktisch plat, haar inwoners zijn eenvoudig en uitermate vriendelijk.

Voor uw verblijf kan ik u Maravilla Verde aanbevelen. 
Met een koninklijke tuin en een heerlijk zwembad is dit een ideale plek voor natuurliefhebbers, rustzoekers en kinderen. Het gezamelijk dineren en de gezellige sfeer maken dit verscholen paradijsje tot een unieke vakantiebestemming. Midden in de natuur ligt deze bijzondere en sfeervolle finca (Bed en Breakfast) met eigen bodega (wijnhuis), even buiten het witte dorpje Puerto Serrano in Andalusië, Zuid Spanje. Centraal gelegen tussen Sevilla, Malaga, Ronda en Jerez. Gezellige B&B, romantische kamers met airco, zwembad, fietsen, massage, wifi.

Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden