Càlig ontspannen, wandelen en mountainbiken in de provincie Castellón

Càlig is een gemeente en dorp in de Spaanse provincie Castellón in de regio Valencia. Càlig is een 12e-eeuws Valenciaans dorp (2.000 inwoners), op 140 meter boven de zeespiegel, waardoor u een indrukwekkend uitzicht heeft over de Middellandse Zee in het oosten en de Maestrazgo bergen landinwaarts.

De dorpelingen spreken allemaal valenciano-catalaans, zoals ze al 800 jaar doen. De lokale bevolking is vrolijk, gastvrij en uitermate vriendelijk. Càlig is een rustig, boerendorp en heeft 300 dagen zon per jaar! De meeste inwoners verdienen nog steeds hun geld in de agrarische sector.  Sinaasappelen en citroenen, clementines, amandelen, olijven en een opmerkelijke verscheidenheid aan andere seizoensgewassen worden geteeld.

Er zijn verschillende winkels, vishandelaren, slagers, een kleine supermarkt en een markt op dinsdag. Daarnaast zijn er in Càlig  banken, een postkantoor en verschillende bars en restaurants. 
De dorpsbakkerij is beroemd en levert aan enkele van de beste restaurants en hotels in de regio.

In augustus staat Càlig een week lang in het teken van de fiestas patronales, met stieren, dans en vuurwerk, maar er zijn nog meer feesten in maart en september.

Veel dorpelingen zijn goede mountainbikers, maar in het weekend stappen ze ook graag op de racefiets.  Pro-fietsteams gebruiken de regio Maestrazgo regelmatig voor een beklimming in de winter. De omliggende heuvels zijn bedekt met dennenbos en wilde struiken. Dieren paden en herders paden vormen perfecte MTB singletrack-trails. Ruwe rotsheuvels, droge rivierbeddingen, kronkelige klei paden die oprijzen van zeeniveau tot 1250 meter in minder dan 40 km.
Het platteland rond Càlig is ideaal om te mountainbiken, te wandelen en de perfecte plek om te ontspannen.

Wilt u naar het strand?
De kust bij Vinarós aan de Costa del Azahar, met de prachtige baaien bereikt u na een kwartiertje rijden. De boulevard in het centrum is onlangs prachtig gerenoveerd.  Hier vindt u op het zandstrand veel gezellige strandtentjes. Het centrum van Vinarós is leuk!  Hippe winkeltjes en lekkere ijszaken en een overdekte markt met de visvangst van de dag.

In Càlig is veel te beleven, vandaag naar het strand en morgen naar het binnenland.
Ver weg van de drukte,  maar toch dichtbij zee en cultureel of ander vertier, kies dan voor Casa Calig! Op steenworp afstand van het dorp Càlig ligt het roze huis op een kleine heuvel. Vanaf het dakterras ziet u de zee, de lichtjes van Vinarós in de nacht en het glooiende binnenland.

Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden