La Marina badplaats aan de Costa Blanca

La Marina ligt aan de Costa Blanca tussen Santa Pola en Guardamar del Segura.

La Marina is eigenlijk opgesplitst in twee afzonderlijke delen, de oude kuststad en het strand en de speciaal gebouwde woonwijk (urbanisatie La Marina), op korte afstand in het binnenland aan de andere kant van de belangrijkste kustweg de N-332.
Het kustgebied deel uitmakend van de stad heeft een aantal fantastische stranden, die zo groot zijn dat ze zelfs in het hoofdseizoen nooit vol zullen geraken. U kunt altijd een plek vinden weg van de drukte om te genieten van het zonnige weer.
De luchthaven van Alicante ligt op slechts 20 minuten rijden.

La Marina is een kleine stad in een gebied met dennenbossen. In de zomer komt de stad volledig tot leven als het wordt gevuld met toeristen, die genieten van de kleine, maar drukke toeristische badplaats. Het is duidelijk La Marina is een geweldige locatie voor een strandvakantie, het heeft alles wat u zich maar wenst voor een geweldige familie vakantie in de zon. De grote attractie van La Marina is overduidelijk het 11 kilometer gouden zandstrand. De faciliteiten bij de restaurants en bars vlak bij het strand zijn uitstekend en van zeer goede kwaliteit. 

Geniet van een traditionele Spaanse ervaring door een bezoek te brengen aan de straat markten die worden gehouden op elke donderdag en zondag van 08:00 uur tot 14:00 uur. Hier vindt u kraampjes met lokale producten, waaronder fruit, groenten, lederwaren zoals handtassen, schoenen, riemen en portemonnees.

De toegangsweg naar La Marina is zeer goed. U kunt vliegen op Alicante of Murcia, die elk bediend worden door budgetmaatschappijen.
Ten zuiden van La Marina vindt u de urbanisaties Bella Vista en  Las Pesqueras, dan komt Guardamar del Segura, een veel grotere kustplaats met veel stranden. 
Ten noorden van La Marina ligt Santa Pola met zandstranden en een groot centrum van de stad.
Net ten noorden van La Marina zijn veel zoutmeren zoals Salinas del Brac del Port, ze worden vaak bezocht door mensen die lijden aan gezondheidsproblemen zoals artritis of allergieën.

La Marina is een populaire plek waar veel mensen het hele jaar door wonen in het bijzonder in de groeiende urbanisatie La Marina, dat iets landinwaarts van de kust en vlak bij de N-322 is gelegen. Het heeft tal van winkels, bars en restaurants, meerdere supermarkten, een krantenwinkel, opticien, bank en een ijssalon.

Als u beschikt over een auto kunt u natuurlijk gemakkelijk een bezoek brengen aan de vele badplaatsen, evenals attracties zoals het Rio Safari park tussen Santa Pola en Elche. Bezoek de stad Alicante, waar u de beste winkelstraten kunt vinden. La Marina wordt omringd door een aantal charmante stadjes en dorpen zoals Daya Vieja, Daya Nueva, Almoradi, Algorfa, Rojales, Formentera del Segura, San Fulgencio en Catral. Er zijn tal van villa's en appartementen te koop. Via deze link vindt u ongetwijfeld uw favoriete accommodatie in La Marina.

Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden