Calafell Catalonië badplaats voor gezinnen

Wat gebeurt er in Calafell? Er is geen tekort aan dingen die in deze stad gebeuren, van films tot culinaire beurzen, van dansen tot kindershows, er is voor elk wat wils in deze stad. Geniet van 8 kilometer aan zandstranden, heerlijk eten en veel cultuur en geschiedenis. 

Wist u dat Calafell 25.000 inwoners telt? Maar in de zomer loopt dit op tot 150.000 vanwege het toerisme, dat met ongeveer 300 dagen heerlijke zonneschijn per jaar, veel bars en discotheken en een enorm scala aan activiteiten geen grote verrassing is.

Calafell is een van Catalonië's geaccrediteerde gezinsvakantiebestemmingen, samen met nog eens 14 bestemmingen verspreid over de Catalaanse kust. De stad heeft zelfs een speciaal familieweekend, dat normaal in het eerste weekend van mei plaatsvindt. Calafell heeft een eigen kinderclub die is afgestemd op de gezinsleden tussen de 4 en 11 jaar oud .

Calafell, de toegangspoort tot de Costa Dorada, heeft ongeveer 8 km prachtig goudkleurig zand, met tal van wateractiviteiten voor diegenen die liever iets anders doen dan puur, onvervalst zonnebaden. 

De zee in Calafell is vrij kalm en de zee is gemakkelijk te betreden, vanwege de glooiende hellingen als u het water in gaat. In de buurt van het strand vindt u parkeerplaatsen voor gehandicapten en tijdens het seizoen is er plaats voor mindervaliden, dankzij de hulp van de vrijwilligers van het Rode Kruis. Er zijn ook kinderspeelplaatsen op het strand.

Voor het winkelend publiek heeft Calafell een goed aanbod aan winkels, plus twee openluchtmarkten - een die elke dinsdagochtend op de esplanade van de gemeentelijke markt en de andere op elke vrijdagochtend naast het treinstation (RENFE) van Segur de Calafell.

 Segur de Calafell is waar u de haven vindt, hier vindt ook een groot aantal winkels, bars en restaurants. Aangezien Calafell wordt aangemerkt als een vakantieoord, zijn de winkels op zondag tijdens het seizoen geopend.

Calafell is niet alleen een officiële Catalaanse vakantiebestemming voor gezinnen, het is ook een actieve bestemming voor sporttoerisme. Dit betekent in wezen dat de badplaats gebruik maakt van zijn natuurlijke hulpbronnen om mensen aan te moedigen deel te nemen aan buitenactiviteiten. Dus in Calafell zult u zien dat sport, natuur en cultuur met elkaar verweven zijn om de bezoeker een breder, gezonder type toerisme te bieden.

De Catalaanse autoriteiten hebben plaatsen als Calafell gekozen als een vakantiebestemming voor het hele gezin, omdat ze bijzonder gevoelig zijn voor de behoeften van gezinnen op vakantie. Accommodatie moet dus gezinsvriendelijk zijn en u kunt in Calafell verwachten dat u kinderbedjes en kinderstoelen kunt krijgen, veel gemakkelijker dan in een niet-gecertificeerde stad. De restaurants die zijn gecertificeerd, hebben kinderstoelen, luierruimtes, slabbetjes en kindermenu's.

Bovenop deze gezinsbenodigdheden zijn er tijdens het seizoen workshops voor de kinderen, plus speciale shows, waaronder clowns, poppen en theater. In Calafell kunt u in de zomer ook als gezin danslessen volgen, dus misschien leert u een beetje salsa of de pasa doble !.

Hoezeer deze badplaats ook is gericht op gezinnen en degenen die de behoefte voelen om actief en sportief te zijn tijdens vakanties, Calafell heeft nog steeds zijn integrale cultuur en erfgoed. Dwaal  's- avonds rond in het oude gedeelte voordat u uw favoriete drankje voor het diner kiest.

Calafell heeft een verscheidenheid aan bezienswaardigheden om te bezoeken, waaronder de Iberische Citadell, het middeleeuwse kasteel en de romaanse kerk. De zeevaartgeschiedenis trekt natuurlijk door de stad en veel van de toeristische activiteit is geconcentreerd in het oude vissersdistrict, dat bekend staat als de Marina de Calafell of gewoon La Platja (het strand in Catalaans).

Stranden van Calafell

Calafell heeft ongeveer 8 kilometer aan gouden zandstranden, waarvan sommige de eerste stranden in Catalonië waren die in 2003 de 14003 ISO-certificering ontvingen, en de stad is sindsdien doorgegaan met het toevoegen van andere accreditaties aan haar lijst. Het is geweldig voor gezinnen, met zoveel op zijn plaats in termen van diensten, maar ook de rust van het water. Stranden hebben speelplaatsen voor kinderen, er zijn aangepaste wandelpaden, voorzieningen voor gehandicapten, zoals parkeren dicht bij het strand en nog veel meer.

Kastelen

Kasteel van Calafell Santa Creu

Een bezienswaardigheid en nog een andere attractie van Calafell is het Santa Creu-kasteel, dat een prachtig uitzicht over het omringende landschap heeft. De heuvel waarop het zich bevindt, werd versterkt tijdens de eerste helft van de 11e eeuw, toen het gebied opnieuw werd bevolkt tegen de moslims. Vandaag kunt u de overblijfselen zien, waaronder enkele graven die in de rotsen zijn uitgehouwen.

Kerken

Sint-Michielskerk Calafell

U vindt deze kerk in Segur de Calafell, en het is een juweeltje van romaanse architectuur, die ook overgaat in gotische stijl en tijdens de overgang wordt gebouwd. Deze kerk is normaal gesproken niet toegankelijk voor het publiek, maar is van buitenaf te bewonderen.

Musea

Casa Barral Museum Calafell

Carlos Barrral, die schrijver en uitgever was, onderhield zijn hele leven (1928 - 1989) een nauwe band met Calafell. Zijn huis, Casa Barral, is een van de weinige overgebleven typische vissershuizen van de stad. Sinds 1999 is het pand eigendom van de stad en is het nu een museum dat tot doel heeft gewoonten met betrekking tot de zeevarende levensstijl en gemeenschap nieuw leven in te blazen. Het eert ook het literaire belang van Barral, die een van de belangrijkste figuren van de 20e eeuw in zijn vakgebied was.

Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden