Talamanca Ibiza rustige badplaats

De pittoreske baai van Talamanca ligt op slechts 15 minuten lopen vanaf de jachthaven van Ibiza stad. Een rustig badplaats met een prachtig zandstrand.

Gelegen aan de noordkant van Ibiza stad, ligt dit perfecte strandje. Het strand van Talamanca is lang en breed, het zand prachtig wit en zacht. Hoewel het lokaal bekend staat als het 'strand van Ibiza stad", is het strand zo groot dat het zelfs in het hoogseizoen makkelijk is om een eigen plekje te vinden.

Talamanca is liefelijker dan vele andere badplaatsen,  geen torenhoge hotelgebouwen,  het rustige turquoise gekleurde heldere water is ideaal om te zwemmen. Dit is echt de plek om te ontspannen in de zon en misschien te genieten van dat boek, dat u al jaren hebt willen lezen. Talamanca ligt op slechts 2 km van het centrum van de kosmopolitische Ibiza stad en op korte loopafstand van Marina Botafoch en Pacha, die het internationale karakter van het strand beïnvloedt.

Cala Talamanca is een lang gebogen strand. Een houten promenade loopt langs het strand van Talamanca, handig om het ongemakkelijke warme zand te vermijden. Langs het strand heeft u ruime keuze uit diverse restaurants en bars. Sommigen zijn het hele jaar door geopend, daardoor is Talamanca ook erg populair in de wintermaanden, u kunt er namelijk heerlijk wandelen rond de baai en lunchen in de warme winterzon.

 Talamanca is gezinsvriendelijk, maar eerlijk gezegd is het meer volwassen georiënteerd. De strandfaciliteiten weerspiegelen dit. Natuurlijk is het er druk in het hoofdseizoen, hoe verder u weg van de stad loopt, des te rustiger het wordt.

Het strand van Talamanca is omgeven door een prachtige selectie aan strandbars en restaurants.  Sommige zijn erg populair bij de lokale bevolking, zoals Bar Flotante (een populaire en betaalbare plek om te ontbijten) en het zeer populaire restaurant van het Talamanca Hostel, waar u de hele dag heerlijk kunt eten, met name verse vis en zeevruchten. Verder zijn er een aantal toprestaurants, maar u kunt ook een van de beste pizza's op het eiland in Club Talamanca proberen.

De meeste hotels in Talamanca liggen naast de zee en hebben een prachtig uitzicht op de oude binnenstad van Ibiza, vooral als de verlichting brandt. Meerdere hotels zijn het hele jaar geopend. Als u echt iets speciaals wilt, kunt u kiezen voor het Destino Pacha Ibiza Resort,  een luxe complex op een klif top in de buurt van Talamanca. Het 4-sterren Argos Hotel is een alternatief. Het Talamanca Hostel direct aan het zandstrand is leuk, vriendelijk en ontspannen en past zeker in ieders budget.
Een geweldig alternatief, vooral voor gezinnen en groepen, zijn de prachtige zelfstandige villa's in de buurt. Villa Los Pajaros ligt op slechts 600 meter van het strand en de luxe Villa Mirage biedt een prachtig panoramisch uitzicht op Talamanca en de zee.


Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden