Villajoyosa prachtig vissersdorpje aan de Costa Blanca

Een van de meest prominente vissersdorpjes in de provincie Alicante is Villajoyosa. Villajoyosa is zeker één van de mooiste dorpjes aan de Costa Blanca. Het ligt op zo'n 32 km van Alicante.
 Het vissersdorp heeft vele mooie plekken, zoals zijn prachtig gekleurde huizen, het oude Ermita, de pleinen Sant Pere en les Moreres.

10 kilometer ten zuiden van Benidorm, ligt de hoofdstad van de streek Marina Baixa, genaamd Villajoyosa. Bekend om zijn chocolade-industrie, de feesten van de Moren en Christenen, maar ook zijn gastronomie, die wordt gedomineerd door de visvangst, maar het is ook een dorp  vol geschiedenis.

Net als de naburige steden werd Villajoyosa belegerd door piraten, dus bouwden ze muren en wachttorens op strategische locaties, waarvan u de overblijfselen nog kunt zien. Naast de zeerovers waren het ook de Romeinen die een bezoek brachten aan het dorp.

De oude binnenstad van Villajoyosa met zijn kleurrijke huizen, zijn historisch erfgoed en natuurlijk van cultureel belang. De vissers verfden hun huizen in heldere felle kleuren, zodat ze vanaf zee de huizen gemakkelijk herkenden en daardoor signalen konden uitwisselen. Als een vissersdorp, is de vissershaven vanzelfsprekende erg belangrijk. De boten brengen hier hun vis vanuit de baai,  die vervolgens wordt geveild op de vismarkt.  

Villajoyosa heeft een kustlijn van 15 km, verdeeld in 15 stranden. Het water is erg warm en meestal kristalhelder. De belangrijkste stranden van de stad hebben evenals de meest afgelegen hebben de blauwe vlag van de Europese Unie. De meest bezochte zijn die in de buur van het centrum: Playa de los Estudiantes, Playa del Río Roig,  Playa de Almadraba, Playa Centro en Cala Mallaeta.

Natuurlijk moet u tijdens uw bezoek aan Villajoyosa, proeven van de heerlijke chocolade en nougat. De grote Spaanse chocolade merken als Valor en Clavileño en Carremi nougat ontstonden in Villajoyosa.

Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden