Jarandilla de la Vera agrotoerisme Extremadura

Jarandilla de la Vera ligt in de autonome gemeenschap Extremadura, binnen de grenzen van de provincie Cáceres, op ongeveer twee uur ten westen van Madrid, richting Portugal. Jarandilla de la Vera maakt onderdeel uit van La Vera een streek met 19 kleine dorpjes ingebed in een idyllisch en ongerept landschap met kloven, bergrivieren en watervallen. De pittoreske dorpen en schitterende natuur trekken vooral wandelaars aan.

Extramadura is nog een onbekende vlek op de toeristische landkaart. Het is even zoeken en dwalen om vanaf de snelweg Madrid-Sevilla de afslag naar Jarandilla de la Vera te vinden. Het is trouwens aangenaam verdwalen op weg naar Jarandilla. De weg voert door een heuvellandschap met rotsblokken, olijfbomen en uitgestrekte tabaksvelden met grote, opengewerkte schuren zodat de wind de tabak optimaal kan drogen.

Jarandilla de la Vera is een bevoorrechte plaats, met zijn eigen karakter en een goede plek om te genieten van de sfeer van de provincie Cáceres.

Bezienswaardigheden in Jarandilla de la Vera en omgeving zijn o.a. : het kasteel los Condes de Oropesa. Het kasteel heeft een mooie patio en een gotische galerie met twee verdiepingen. Tegenwoordig is het in gebruik als staatshotel, een Parador. 
De genoemde binnenplaats is evenwel vrij toegankelijk.

De brug Jaranda, Romeinse brug gelegen aan de weg tussen Jarandilla en Cuacos de Yuste. 
Het klooster San Jerónimo de Yuste op zo'n 14 km van Jarandilla de la Vera. Het was in de 16 de eeuw de laatste verblijfplaats van Keizer Karel I.

Een andere plaats die u zeker moet bezoeken is Losar de la Vera. Losar de la Vera is erin geslaagd het architectonische en culturele erfgoed van het gebied te combineren met een bevoorrechte en unieke natuurlijke omgeving, die elke hoek van dit dorp een unieke charme geven. Erg leuk trouwens ook vanwege de geknipte buxusfiguren langs de straatkant.
Vergeet echter geen bezoek te brengen aan de dorpen Valverde of Villanueva, die wellicht nog meer bepalend zijn voor de streek La Vera.

Wilt u genieten van dit prachtige en ongerepte landschap met kloven, bergrivieren en watervallen en de pittoreske dorpen verkennen, verblijf dan in Finca A Gusto een natuurstenen huis voor 2 tot 5 personen met eigen zwembad in grote tuin in de natuur, op 2 km van het dorp Jarandilla de la Vera.

Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden