Cala Vadella prachtig kleine badplaats op Ibiza

Deze prachtige beschermde baai en kleine badplaats Cala Vadella, gelegen aan de westkust van Ibiza, heeft een paar hotels en appartementen, een klein winkelcomplex en restaurants. Cala Vadella is rustig en gezinsvriendelijk en biedt veilige zwem-en watersport mogelijkheden.

Cala Vadella is een prachtig kleine badplaats gelegen verspreid over een heuvel aan de westkust van Ibiza.  Het is erg populair bij gezinnen in het laag- en hoogseizoen, vanwege de zeer beschutte natuurlijke baai, het brede zandstrand, de ondiepe wateren en de algehele rust van de badplaats.
De hoofdweg die door het dorp loopt is extreem bochtig, dit betekent lage verkeerssnelheden en een veilige omgeving voor kinderen.

Parallel aan het strand vindt u een uitstekende uit aan restaurants en strandbars, de meeste met een prachtig uitzicht op de baai. Een levendige nachtleven kunt u vinden in enkele bars en de zonsondergangen zijn spectaculair. Diverse watersporten worden aangeboden en er is zelfs een duikschool. Daarnaast zijn er wat winkeltje en een geldautomaat.

Cala Vadella ligt op 25 minuten rijden van San Antonio of Ibiza stad en op slechts 10 minuten van het typische Ibiza dorp, genaamd San José. Er zijn goede busverbindingen in de zomermaanden en een gedeelde taxi is ook niet te duur,  of huur een auto om het eiland in eigen tijd te verkennen.

Naarmate u dichter bij de pittoreske baai van Cala Vadella komt, heeft u een adembenemend uitzicht op de zee en het mooie strand. Het is omringd door mooie dennenheuvels, die ook ideaal zijn voor lange wandelingen. Op het strand is zelfs in het hoogseizoen een plekje te vinden. Het kristalheldere water is perfect om te zwemmen en te snorkelen. De beschutte baai is een populaire verankeringsplaats voor privé-jachten en motorboten, ze komen er graag om naar de zonsondergang te kijken.

De accommodaties van Puerto Cala Vadella zijn zeer populair, wacht dus niet te lang met boeken. ze bieden een zeer vriendelijke en vertrouwde sfeer en u hoeft alleen de kleine straat over te steken om het strand te bereiken. 

Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden