Burriana Spaanse stad aan de Costa del Alhazar

De typische stad en gemeente Burriana ligt op slechts 13 km van Castellon aan de Costa del Alhazar, in de regio Valencia. Burriana wordt omgeven door vele sinaasappelbomen.

De fijne zandstranden en het heldere water langs de 11 km lange kustlijn nodigen uit om te zwemmen en te zonnen. De stad en het omliggende platteland liggen aan de monding van de rivier de Mijares, er is daardoor veel natuurlijke schoonheid, evenals interessant culturele erfgoed en andere bezienswaardigheden.

Burriana komt over als een normale Spaanse werkstad, maar kent ook zeker toerisme mogelijkheden. Hoofdzakelijk wordt het bezocht door Spaanse toeristen, maar ook internationale toeristen weten inmiddels Burriana te vinden. 

Burriana is wellicht bij u bekend vanwege het jaarlijkse  Arenal Sound Festival. Tienduizenden festivalgangers konden in de afgelopen jaren genieten van o.a. Martin Garrix, Fedde le Grand, Clean Bandit, Sam Feldt en Yellow Claw.   Inmiddels is het festival uitgegroeid tot één van de grootste van Spanje. Overnachten kunt u op de camping op het festivalterrein.

Burriana is ook de stad als u meer wilt weten over sinaasappelen. Het heeft zelfs haar eigen sinaasappelmuseum, uniek in Europa. Het heeft ook een eigen archeologisch museum, plus interessante routes om te genieten van het landschap en historische monumenten kunt ontdekken.

Wees ervan bewust dat de omgeving en de buitenwijken van Burriana behoorlijk geïndustrialiseerd zijn.  Het lijkt bijna een vervolg van Castellon. Als u houdt van moderne gebouwen, maak dan een wandeling door Burriana. Daarnaast  is er de 13e eeuwse gotische El Salvador kerk en de Sint Joseph.

Als u dagtochten naar andere steden wilt maken, ligt de prachtige stad Valencia op slechts 45 minuten rijden ( 62 km). Zeer dichtbij is er de bloeiende en groeiende stad Castellón. Castellón heeft een eigen mooie jachthaven en casino.

Het zal u niet verrassen, maar de stranden van Burriana behoren tot de belangrijkste attracties van de stad. Vooralsnog zijn deze stranden nog relatief rustig, heerlijk liggen en ontspannen en afkoelen in het water tot zonsondergang.

Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden