Almoradi Costa Blanca

De stad Almoradi ligt iets landinwaarts aan de Spaanse zuidelijke Costa Blanca. Almoradi is een kleine stad, goed gelegen voor een vakantie in de zon.
Twintig minuten rijden en u bent aan de de kust van de Costa Blanca met zijn fantastische zandstranden.

Dichtbij liggen de kleine steden die nog hun Spaanse identiteit hebben weten te behouden, daaronder vallen Algorfa, Dolores, Rojales, Benijofar, Benejuzar, Formentera del Segura, El Saladar en Daya Nueva.
Almoradi is een klein stadje in het binnenland gelegen aan de zuidelijke Costa Blanca, op slechts tien minuten rijden ligt de badplaats Guardamar del Segura. Almoradi is veel stiller dan in de naburige steden aan de kust, toch is ook Almoradi steeds populairder geworden bij buitenlandse onroerend goed kopers, die op zoek zijn naar het meer authentieke Spanje.
Almoradi is gelegen in de buurt van twee internationale luchthavens. El Altet bij Alicante bereikt u na zo'n veertig minuten rijden, terwijl u San Javier Murcia in vijftien minuten kunt bereiken.

De belangrijkste bron van inkomsten van Almoradi zijn vooral de landbouwproducten zoals citroenen, sinaasappelen en amandelen, maar dit veranderd langzaam omdat steeds meer toeristen overnachten in Almoradi en genieten van de stranden in Guardamar del Segura. Enkele van de belangrijkste attracties in Almoradi zijn het Cortes Theater, het casino en de San Andres kerk.

Met een bevolking van ongeveer 20.000 is Almoradi een redelijk grote stad met goede faciliteiten voor zowel bewoners als toeristen. Er zijn vele bars, restaurants en winkels, met een drukke markt op zaterdag, met maar liefst vijfhonderd kraampjes met streekproducten.
Almoradi is beroemd om zijn meubels winkels, verder is het een Spaanse stad waar u eigenlijk alles kunt vinden: banken, slagers, apotheken, artsen, tandartsen, dierenartsen, sportscholen en bakkerijen zijn het hele jaar geopend.
Te weinig winkels naar uw smaak, dan moet u naar Torrevieja. Deze belangrijkste toeristische badplaats ligt iets ten zuiden van Almoradi.

Almoradi is een rustige ontsnapping, daar waar u nog kunt genieten van de echte Spaanse manier van leven compleet met de traditionele siësta, feesten en restaurants waar Spaanse gerechten worden geserveerd.

Almoradi heeft over het algemeen zeer hete droge zomers met zeer milde winters met weinig regenval, echt een mediterraan klimaat. Dit milde klimaat en de levensstijl aan de Costa Blanca heeft er voor gezorgd dat Almoradi ook bij expats steeds populiarder is geworden.

Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden