Calpe strandvakantie met uitzicht op de bergen

Calpe aan de Costa Blanca is een plaats in Spanje, die vooral indruk maakt door de charmante locatie.
Het stadje ligt ten noorden van de jachthaven van Alicante, op een kleine heuvel van de Sierra de Bernia. Zee en bergen bepalen de omgeving van Calpe, dat vooral duidelijk wordt vanaf de uitgestrekte stranden.

De stranden van Calpe zijn breed en lopen langzaam af in de zee, dit is vooral voor niet- zwemmers en kinderen ideaal. Het zand is licht en zeer fijn, het water kristalhelder en diepblauw. Het strand wordt onderbroken door rotsachtige secties, die zorgen voor extra sfeer. De rotsen hebben gezorgd voor prachtige baaien, waar zonaanbidders in alle rust in de zon kunnen liggen. De kleine strandbezoekers kunnen ook vanwege het ontbreken van golven zonder enig probleem in het water gaan.

Calpe heeft een kleurrijke en levendige boulevard met vele restaurants, kleine gezellige cafés en winkels.  Op de promenade staan nog de overblijfselen van een visfabriek, die dateert uit de tijd van de Romeinen in Spanje. Bij de vissershaven wordt in de middag een vismarkt gehouden. Eenmaal verkocht, worden ze op verschillende manieren bereid in de restaurants en op de terrassen op de promenade. Als u houdt van vis en zeevruchten bent u hier op de juiste plaats.

In het historische centrum van Calpe zijn vele interessante bezienswaardigheden, waaronder de prachtige kerk Nuestra Señora de la Nieves Iglesia Vieja,  gebouwd in een weelderige pracht van de barok. Ook bezienswaardig zijn de delen van de oude stadsmuur uit de Middeleeuwen en het Archeologisch museum neemt u mee naar het spannende verleden van Calpe.

Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden