Begur vakantie aan de Costa Brava

Het beeld van Begur wordt bepaald door het middeleeuwse kasteel bovenop de 220 m hoge Monte de Son Ric. Het "Castell de Begur" is in de 17e eeuw herbouwd op de resten van het oude kasteel uit de 11e eeuw. Vanuit de Mirador heb je een prachtig uitzicht over de baai van Roses, de Medes eilanden, de aangrenzende baaien en de overige natuurpracht. In het nabijgelegen pittoreske dorpje Esclanyà, vind je een aantal speciale gebouwen, zoals de kerk van Sant Esteve d'Esclanyà en het kasteel van Esclanyà, beiden gebouwd in 1280.

Rond het centrale plein en de basiliek vind je allerlei leuke winkeltjes, gezellige restaurants en barretjes. De smalle, meest verkeersvrije, straatjes lopen vanaf de San Esteve kerk tot in het centrum. Vijf wachttorens getuigen nog van de tijden van de Moren en piraten en aan de oude huisjes zie je dat Begur ooit een vissersdorp was. In het centrum zijn ook nog sporen van 19de-eeuwse Indiase architectuur teruggevonden. Ontdek de gastvrijheid van de lokale bevolking, de gezellige lokale markten en charme van dit dorp.

De idyllische baaien van Sa Riera, Sa Tuna en Aiguablava zijn een van de beste duikgebieden van de Costa Brava. Begur biedt naast vele vrijetijdsmogelijkheden, een gevarieerd cultureel programma. Tot de bezoekers tellen niet alleen buitenlandse toeristen, maar ook lokale jongeren uit de omgeving, dit vooral door de leuke bars en restaurants. Als de bars sluiten in de binnenstad, kunt verder dansen in Las Carpas, onder de blote hemel even buiten Begur. Een romantische vakantie? Een vakantie met veel sport faciliteiten? Een vakantie met gevarieerde avond entertainment? Dit alles is mogelijk in Begur.

Begur is een klein, historisch Spaans stadje, gelegen de regio Baix Empordà. Gebouwd op een heuvel, vlakbij de onbedorven, prachtige kust van de Costa Brava, zonder hoogbouw.

Het ligt op slechts 42 km van Girona en 125 km van Barcelona.

De omgeving van Begur staat bekend om de ruige kust en prachtige stranden. Het strand van Pals is 3,5 km lang en daarmee het grootste en biedt een geweldig vergezicht op de Medas-eilanden. Kleinere stranden een pittoreske baaien zijn die van Llafranc, Tamariu, Aiguablava, Fornells, Platja Fonda, Sa Tuna, Sa Riera en Illa Roja. Llafranc, waar Salvator Dalí vroeger graag kwam, heeft een klein haventje waar zowel vissersboten als zeer luxe jachten voor anker gaan. Tamariu is een vissersdorpje dat z'n kleinschalige karakter behouden heeft. De beschutte ligging tussen de groene heuvels in combinatie met de witte huisjes en de vele bootjes die in de zomer voor anker liggen, maken het tot een van de meest idyllische baaitjes van de Spaanse kust. Maar ook de andere stranden zijn de moeite van het ontdekken meer dan waard.

Wordt Begur uw volgende bestemming aan de Costa Brava, via deze link vindt u vele accommodaties.

Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden