Orihuela een typisch Spaanse stad

Orihuela is een middelgrote stad met ruim 50.000 inwoners in het binnenland gelegen aan de zuidelijke Costa Blanca, ongeveer 50 km ten zuidwesten van Alicante en het vliegveld en tussen  Murcia en Elche. Orihuela kan het best worden bereikt over de N340 vanuit Alicante. Orihuela ligt ook dicht bij de grote stad Torrevieja.

De stad Orihuela moet u echter niet verwarren met wat bekend staat als de Orihuela Costa, de kuststrook op ongeveer 19 km van de stad Orihuela.
De Orihuela Costa strekt zich uit van Torrevieja tot Mil Palmeras en bestaat uit zandstranden en rotsachtige baaien met veel toeristische badplaatsen vol met flatgebouwen.

Als u op vakantie wilt naar Orihuela kunt u ofwel Murcia of Alicante kiezen als uw vlucht bestemming. Murcia en Alicante zijn bereikbaar met een flink aantal budget luchtvaartmaatschappijen, waaronder Ryanair en Easyjet, Transavia en Tui fly.

Orihuela is de belangrijkste stad in de Vega Baja regio, een belangrijk agrarisch gebied waar de citrus landbouw de belangrijkste activiteit is. De prachtige groene en vruchtbare vallei met de vele sinaasappel- en citroenbomen is een bezoekje zeker waard.

Orihuela is een typisch Spaanse stad waar mensen wonen en werken en ook expats graag verblijven.
De dichtstbijzijnde stranden vanuit Orihuela, gelegen aan de Orihuela Costa zijn La Zenia, Mil Palmeras, Cabo Roig, Punta Prima en Playa Flamenca.

Het klimaat in Orihuela is typisch mediterraan met een lange hete zomer en korte koele winter en maar liefst 315 dagen met zon. Elke vrijdag is er een markt, waar vooral verse groenten en fruit bloemen en lederwaren worden aangeboden.

Logeren in of in de buurt van Orihuela is ideaal als u de typische Spaanse levensstijl wilt ervaren.

Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden