Fuerteventura strandvakantie en eindeloos wandelen

Waaraan denkt een kenner van de Canarische Eilanden, als hij het woord Fuerteventura hoort?
Zeker in de eerste plaats strandvakantie, eindeloos wandelen langs de Oceaan over de zandstranden en natuurlijk de vele watersportfaciliteiten. Na Tenerife is Fuerteventura de op één na grootste eiland van de Canarische eilanden en niet Gran Canaria zoals vele mensen denken. Fuerteventura is net als het naburige eiland Lanzarote vlak. De hoogste berg de Pico de la Zarza is slechts 807 meter hoog. De geringe hoogte van het eiland heeft als nadeel dat er veel wolken over het eiland trekken en de regen valt op de eilanden met hogere bergen Tenerife, Gran Canaria, La Palma en La Gomera.

Zo is het watertekort op Fuerteventura, Lanzarote en het kleine eiland La Garciosa een probleem. Het probleem wordt verergerd door de grote behoefte aan water van de toeristische sector. Het toerisme heeft echter ook op het dun bevolkte eiland werkgelegenheid en welvaart gebracht. Fuerteventura heeft net zo weinig inwoners per vierkante kilometer als La Gomera, alléén El Hierro heeft er minder. De grootste toeristische centra liggen in het zuiden, bijvoorbeeld tussen Costa Calma en Playa Jandia. Twintig kilometer strand biedt voldoende ruimte voor kitesurfers, windsurfers, surfers en zeevissers. Het centrum van Fuerteventura is minder toeristisch.  Alleen aan de oostkust ten zuiden van de hoofdstad Puerto del Rosario ligt Caleta de Fustes een belangrijke toeristenplaats. In Puerto del Rosario moet u eigenlijk een wandeling maken over de oeverpromenade Avenida de los Reyes. Daarnaast slenteren, winkelen en heerlijk eten in de oude stad.
In het noorden van Fuerteventura is het een beetje toeristisch. De bestemming is Ort Corralejo, een voormalig vissersdorp en smokkelaars nest, het leefde van de geiten smokkel naar Lanzarote. Vandaag leeft men van de toerisme, vooral het lange brede zandstrand ten zuiden van de stad lokt de toeristen naar het noorden.

Bezienswaardigheden op Fuerteventura
In de bergen ver van de zandstranden, zijn een aantal bezienswaardige plaatsen, in het bijzonder Betancuria, een dorp uit de 15e Eeuw en de voormalige hoofdstad van het eiland.
Hier lijkt de tijd te hebben stilgestaan​​. Niet alleen de stad zelf, maar ook de kerk van Santa María en het Archeologisch Museum zijn de moeite waard om te bezoeken.
Andere oorspronkelijke plaatsen, waar men de vroegere manier van leven van de mensen kan voelen zijn Pajara en Antigua.

Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden