Santa Pola voormalig vissersdorp aan de Costa Blanca

Tabarca
Santa Pola is een voormalig vissersdorp, nu bekend als een populair toeristenstrandresort aan de zuidelijke Costa Blanca van Spanje. De gouden zandstranden en het heerlijke klimaat van de Costa Blanca, zijn de redenen dat steeds meer toeristen naar Santa Pola komen, daarbij is het dorp gelegen in de nabijheid van het vliegveld van Alicante.

Santa Pola is een dorp, waar het zelfs in de winter druk is. in tegenstelling tot veel kleine toeristische plaatsen die praktisch spooksteden worden.
In de zomer zijn het vooral Spaanse vakantieganger, Engelse restaurants of bars vindt u iets zuidelijker in de regio van Torrevieja.

De toegangswegen naar Santa Pola zijn er goed, de AP-7 autoroute (snelweg) komt vanaf het vliegveld van Alicante (15 minuten) en gatat verder zuidwaarts naar het vliegveld Murcia San Javier. Vanaf het vliegveld heeft u diverse mogelijkheden om in Santa Pola te geraken. Een ander alternatief voert via de N- 332.
Ten zuiden van Santa Pola ligt La Marina, Guardamar del Segura en Torrevieja. Ten noorden van Santa Pola ligt Alicante.

Santa Pola is een geweldige locatie voor een strandvakantie, u hoeft werkelijk nergens anders naar toe te gaan, u heeft hier alles wat u nodig heeft voor een familievakantie in de zon. Santa Pola heeft een rijke geschiedenis de eerste kolonisten vestigden zich hier in de 3e eeuw  v. Chr. Vanuit Santa Pola vertrekken veerboden naar het eens door piraten gebruikte eiland Tabarca.
Santa Pola heeft meerdere uitkijktorens en een kasteel dat in 1557 is gebouwd.

De haven van Santa Pola is nog steeds een werkende haven, elke avond kunt u de vissersboten zien binnenlopen met hun vangst. De haven heeft ook een mooie jachthaven, waar veel schepen liggen afgemeerd. Het belangrijkste plein van Santa Pola is het Plaza de la Glorieta. Een uitstekende plek om s'avonds een Spaanse snack, een ijsje of een drankje te nemen.  U kunt er wellicht ook een leuk souvenir kopen.

De belangrijkste attractie van Santa Pola is duidelijk het strand, meer dan 11 kilometer lang van de hoogste kwaliteit en met vele faciliteiten. Ten noorden van Santa Pola zijn de stranden Vardero en Levante ( in het hart van Santa Pola,  zeer populaire stranden). De stranden Gran Playa (het belangrijkste strand van Santa Pola), Pinet, La Gola, Playa Lisa en Tamarit lopen langs de kust naar de zuidkant van Santa Pola.
De meeste stranden van Santa Pola zijn zeer breed en dus kunt u altijd een beetje ruimte vinden, zelfs in de zomer. Er is veel ruimte om strandvoetbal en strandvolleybal te spelen.
In Santa Pola wordt de markt wekelijks op zaterdag en maandag gehouden.

Als u houdt van golfen, de dichtstbijzijnde golfbaan vindt u in het kleine stadje Ciudad Quesada, met een eigen golfbaan genaamd La Marquesa golf en country club. Verder zuidwaarts zijn een paar golfbanen in de buurt, waaronder La Finca golfbaan, de Royal Campoamor golfclub, Las Ramblas de Orihuela golfclub en Villamartin golfclub.

Hotels in Santa Pola vindt u in diverse prijsklassen, van viersterrenhotels tot budget hotels, in Santa Pola zult u zeker een hotel vinden binnen uw eigen budget.

Daarnaast kunt u met uw camper terecht op Camperpark Santa Pola, c/Electricistas, 14, 03130 Santa Pola . (basic camperplaats met alle faciliteiten - stad en strand op enkele kilometers)
GPS: N 38.20834,  W 0.57424  / N 38°12'30",  W 0°34'27".

Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden