Oliva prachtige stranden aan de Costa Blanca

Oliva is een fantastische plek voor een vakantie en een groot deel van de economie van de stad is afhankelijk van toeristen en het toerisme. Oliva is vooral populair door de prachtige stranden en het klimaat, met meer dan 300 dagen zon per jaar behoort het klimaat tot een van de beste in de wereld.

Oliva ligt in het uiterste noorden van de Costa Blanca, waar het grenst aan de Costa del Azahar. Oliva is gelegen in de regio Valencia. De stad Valencia met zijn luchthaven ligt op slechts een uur rijden noordwaarts, de luchthaven van Alicante ligt 1 1/2 uur rijden ten zuiden van Oliva.


Eenmaal op het vliegveld heeft u diverse mogelijkheden om Oliva te bereiken: privé shuttle bus, taxi's en autoverhuur. De belangrijkste snelweg (A7 autoroute) passeert dicht bij Oliva, de verbinding tot de weg is uitstekend.


De meeste toeristen die naar Oliva komen zijn Spanjaarden, velen hebben er vakantiewoningen. In toenemende mate wordt Oliva echter ook ontdekt door buitenlandse toeristen. Het is echter nog klein, rustig en ongerept, ideaal voor een ontspannen vakantie.


De belangrijkste reden voor Oliva's toeristische populariteit zijn de stranden. Het brede strand van Oliva strekt zich uit over meer dan 10 kilometer. U kunt altijd ontsnappen aan andere toeristen als u bereid  om ver genoeg te lopen. De stranden van Oliva stranden voelen niet druk in tegenstelling tot andere Costa Blanca stranden (zoals Javea, Moraira en Benidorm). De natuurlijke stranden met zandduinen geven echt het gevoel van een onbedorven natuur. De kleur van het strand van Oliva is goud geel. Er zijn drie belangrijke stranden: Terranova-Burguera, Pau Pi en Aigua Blanca.


Op de achtergrond naar de stranden van Oliva zijn vele appartementen, gelukkig laagbouw.

Oliva is vol met toeristen in de zomer, maar het maakt in de winter een verlaten indruk wanneer de meeste van deze appartementen leeg staan en de luiken zijn gesloten.

Oliva heeft veel goede restaurants, bars en winkels. Onnodig te zeggen dat de meeste vormen van watersport mogelijk zijn in Oliva. De wind waait stevig, ideaal voor windsurfen en kitesurfen, de uitrusting kunt u huren op het strand.


Oliva zelf is een kleine stad met een historische binnenstad, omringd door velden, voornamelijk sinaasappelbomen.

Opmerkelijk gebouwen zijn de overblijfselen van het Moorse kasteel, de twee kerken met hun mooie blauwe koepelvormige daken die tot zijn 's nachts zijn verlicht. In Oliva worden het hele jaar diverse Moorse en Christelijke feesten georganiseerd, de belangrijkste echter in de maand juli.

De promenade in Oliva is het hart van de stad, omzoomd door bomen, er zijn grote open ruimtes met bankjes waar mensen zitten in de avond en een praatje maken. Er is een speeltuin voor kinderen  en natuurlijk ook vele cafés en restaurants waar u buiten kunt zitten in de open lucht. In dit gebied vindt u ook de overdekte markt waar u de meest verse lokale groenten, fruit, vlees en brood kunt kopen.


De stad Oliva heeft de Spaanse sfeer weten te behouden, is klein en compact en is een uitstekende bestemming voor een ontspannen vakantie.

Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden