Los Montesinos een traditioneel Spaans stadje aan de Costa Blanca

Los Montesinos is een traditioneel Spaans stadje, gelegen aan de zonnige kust van de Costa Blanca, met zijn prachtige blauwe vlag stranden en golfbanen.
Los Montesinos bereikt u na vijftien minuten rijden met de auto vanuit Torrevieja. Los Montesinos ligt dicht bij de snelweg wat betekent dat het snel en gemakkelijk toegang biedt tot de omliggende steden Elche, Alicante en Murcia.

Als u tijdens uw vakantie wilt verblijven in Los Montesinos kunt het best een vlucht boeken naar Murcia of Alicante. Murcia en Alicante zijn bereikbaar met een flink aantal budget luchtvaartmaatschappijen, waaronder  Ryanair en Easyjet. Beide luchthavens liggen op slechts dertig minuten van Montesinos. Eenmaal op het vliegveld heeft u diverse opties om Los Montesinos te bereiken, shuttle bussen, taxi's, maar natuurlijk kunt u ook een auto huren.

Los Montesinos ligt direct naast de reusachtige zoutmeren van Torrevieja, bekend als Laguna Salada de Torrevieja en Laguna Salada de la Mata. Ze zorgen voor een echt gezond klimaat.

De nabijgelegen natuurgebieden en hun meren zijn perfect om te wandelen, te fietsen en paard te rijden, ook vogelaars komen hier volledig aan hun trekken.

In Los Montesinos is een prachtig plein, met veel bars en restaurants, waar Spaanse en Engelse gerechten op het menu staan. geniet van het menu van de dag, of neem een heerlijk drankje. 
In de buurt ligt het bergmeer Torremendo, waar u kunt zwemmen en vissen. Los Montesinos heeft ook een bowling club en een markt, die elke vrijdag wordt gehouden. Verse groenten, fruit, bloemen en lederwaren worden te koop aangeboden.

Er zijn tal van villa's en appartementen te huur voor een korte vakantie maar zelfs voor een langere termijn tot wel 6 maanden of een jaar. Veel mensen blijven in de buurt van Los Montesinos en huren een villa of appartement in de nabijgelegen urbanisaties, Ciudad Jardin en Loma de las Lagunas.

Het uitstekende klimaat en een constante temperatuur zijn de belangrijkste redenen waarom toeristen in alle maanden van het jaar een bezoek brengen aan los Montesinos.

Er zijn diverse golfbanen en goede stranden in de omgeving. Het dichtstbijzijnde strand is dat van Guardamar, op tien minuten rijden van Los Montesinos. Ook een bezoek waard zijn de stranden van Torrevieja en La Zenia. Het dichtstbijzijnde golfbaan van Los Montesinos is "La Finca" op slechts vijf minuten rijden met de auto, het wordt beschouwd als een van de beste aan de zuidelijke Costa Blanca. Er zijn ook golfbanen in Campoamor en Villamartin.

Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden