La Zenia drukke badplaats aan de Costa Blanca

La Zenia is gelegen aan de Costa Blanca, net ten zuiden van de grote stad Torrevieja. Dit stuk van de kust staat bekend als de Orihuela Costa. La Zenia is een kleine maar drukke badplaats.

La Zenia heeft vele restaurants, bars, winkels en goede faciliteiten, die vooral te danken zijn aan het grote aantal inwoners dat permanent verblijft in de badplaats. Er zijn veel Ierse bars, waaronder de bekende Paddy's. Sky Sports is populair bij de bezoekers en voor een goed Engels ontbijt kunt u terecht in een van de vele cafés en restaurants.

U begrijpt het al La Zenia is een Engels badplaats met een vleugje van de Spaanse cultuur. Als u meer Spanje wilt proeven kunt u beter een andere badplaats kiezen.
Duidelijk La Zenia is een geweldige locatie voor een strandvakantie, u hoeft nergens anders heen te gaan, hier vindt u alles voor een geweldige familie vakantie in de zon hier.

La Zenia bereikt u na ongeveer 40 minuten rijden ten zuiden van de luchthaven Alicante. Ryanair brengt u o.a. vanaf vliegveld Eindhoven naar  het vliegveld San Javier Murcia.
Via de weg bereikt u La Zenia via de AP-7 snelweg, of via de N-332.

Ten zuiden van La Zenia vindt u Cabo Roig, verder naar het zuiden Campoamor, Pilar de la Horadada, San Pedro del Pinatar en La Manga.
Ten noorden van La Zenia het strand Playa Flamenca, Punta Prima, Residencia Los Altos en Torrevieja.

La Zenia is een populaire uitvalsbasis van waaruit u kunt gaan spelen op de vele golfbanen in de omgeving, indien u eens een dag niet naar het strand wilt. De dichtstbijzijnde is Royal Campoamor golfclub met Las Ramblas de Orihuela golfclub en Villamartin golf club op slechts een klein eindje rijden, ongeveer 20 minuten.

De grootste attractie zijn echter de stranden van La Zeni, welke zijn gelegen in diverse baaien.  
De meest prachtige zandstranden en de ondiepe wateren zijn ideaal voor gezinnen. Cala Bosque en Cala Cerrada zijn de meest bekende en populaire stranden van La Zenia.  Het spreekt bijna vanzelf dat ze erg populair zijn tijdens de zomer en bovendien erg druk.

Vanuit La Zenia zijn diverse excursies mogelijk: Ga noordwaarts naar het binnenland en breng een bezoek aan de stad Elche bekend om zijn palmen. Ga zuidwaarts naar Mar Meno, waar de beroemde La Manga Club is gevestigd. De historische stad Murcia is niet ver en hier zijn er een paar goede winkelcentra. Rojales en Orihuela zijn zeker de moeite waard als u van geschiedenis houdt.
Torrevieja is nog steeds erg Spaans en heeft prachtige stranden en de promenade.

Natuurlijk kunt ook wonen in La Zenia. Met vele kleine, goedkope en weinig onderhouden appartementen is La Zenia een goedkope plek om met pensioen te gaan en te leven in Spanje.  
Uit eten gaan is goedkoop. Het enige negatieve, La Zenia is zeer ontwikkeld en mist de Spaanse cultuur. Veel Spanjaarden zult u er dan ook niet vinden.

Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden