Guardamar del Segura Costa Blanca

Guardamar del Segura is bekend om zijn fijne witte zandstranden en is gelegen aan de monding van de rivier Segura, ten noorden van La Mata en Torrevieja aan de zuidelijke Costa Blanca, in Spanje.

Guardamar is van origine en historisch gezien  een gebied van vissers en boeren. De eerste nederzetting was ooit een Fenicische kolonie genaamd Alonis, de Arabiren noemden het later Guald-a-amar (Rivier van het Zand). In het Spaans betekent "guardar" "bewaren" en "mar" betekent "zee", dit is een andere mogelijke basis voor zijn huidige naam.

Guardamar kijkt uit op een lange strand met duinen, omzoomd door pijnbomen en eucalyptus bossen waardoor het bijna lijkt op een paradijs. Guardamar is een bruisende stad en populaire vakantiebestemming voor duizenden vakantiegangers, want het heeft veel te bieden. Guardamar heeft 14 km wit zandstrand (8 stranden), prachtige parken, talloze goede restaurants, vele gespecialiseerd in lokale gerechten, maar ook internationale gerechten staan op het menu.

Guardamar del Segura ligt ten noorden van Torrevieja en ten zuiden van Alicante aan de zuidelijke Costa Blanca. Veel gezinnen met kinderen brengen hun zomervakantie door in de badplaats.
 De stranden van Guardamar van noord naar zuid zijn: Los Tusales (naturisme), Los Viveros, De la Babilònia, Playa Centro, La Roqueta Beach, El Moncayo, Playa del Campo en Les Ortigues. de stranden zijn lang en breed dus nooit te druk, zelfs in de zomermaanden.
Guardamar is vooral geliefd bij gezinnen met kinderen, natuurliefhebbers en golfers.
Guardamar is een toeristische trekpleister, één van de belangrijkste aan de zuidelijke Costa Blanca. Het is nog niet zo zwaar gecommercialiseerd als andere toeristische resorts aan de Costa Blanca, het heeft veel van zijn typisch Spaanse charme weten te behouden.

Guardamar is omgeven door twee zout water meren die de Salinas de Guardamar vormen. Deze zout water meren zijn een nationaal natuurreservaat en trekken een grote variëteit aan vogels, De zoutconcentraties en temperaturen geven Guardamar een zogenaamde gezonde microklimaat aanbevolen door artsen voor diverse kwalen zoals luchtweginfecties en pijnlijke gewrichten.

Guardamar is gezegend met meer dan 320 dagen jaarlijkse zonneschijn waardoor het een ideale ontsnapping biedt uit de donkere sombere winters. De beste tijd van het jaar om Guardamar del Segura te bezoeken zijn de maanden mei en oktober buiten het vakantieseizoen. De temperaturen zijn prima, maar het is minder druk,

Guardamar biedt u alle mogelijke zee sporten, zoals zeilen, windsurfen, waterskiën, diepzeeduiken, kanoën en jetskiën. 
Tijdens uw bezoek aan of verblijf in Guardamar del Segura, moet u zeker een bezoek brengen aan de markt, welke wordt gehouden op woensdag, verse groenten en fruit, evenals andere lokaal gemaakte producten worden te koop aangeboden.

U kunt uw hele vakantie aan het strand doorbrengen in Guardamar del Segura en genieten van de stranden.  Er zijn echter een aantal korte uitstapjes buiten Guardamar die de moeite waard zijn, zoals Torrevieja, dat erg lijkt op Guardamar. 
Houdt u van geschiedenis, dan kunt u een bezoek brengen aan de grote steden Murcia, Cartagena, Orihuela, Elche en Alicante.

Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden