Benitachell een geweldige plek om te wonen aan de Costa Blanca

Benitachell is een zeer klein Spaans stadje gelegen aan de noordelijke Costa Blanca in Spanje.
Alle bezoekers op weg naar Javea vanaf het vliegveld Alicante passeren het stadje, voordat zij een bezoekje brengen aan het strand, of op weg zijn naar hun geboekte woning.
Benitachell is ook de toegangspoort voor toeristen en bezoekers op hun weg van Javea naar de badplaats Moraira.
Benitachell is een populaire plek voor expats om te verblijven, omdat het zo dicht bij Javea ligt en alle voorzieningen biedt voor een rustig leven.

Kopen of huren van een villa of appartement is ook veel meer betaalbaar in Benitachell dan in het naburige Javea of Moraira en dat geldt zowel voor lang als kort verblijf.
Benitachell en de urbanisatie Cumbre del Sol is ook het thuis van een van de populairste basisscholen van de noordelijke Costa Blanca, gespecialiseerd in het Engels curriculum van de Lady Elizabeth School.
Cumbre del Sol heeft een aantal van de meest spectaculaire uitzichten op de Middellandse Zee, in de richting van Moraira en Calpe, evenals in de richting van de badplaats Denia naar het zuiden.
Cumbre del Sol is een populaire urbanisatie, samen met Pueblo Alcazar, Les Fonts, La Joya en Los Callistros.
Cumbre del Sol onderscheidt zich met een goede selectie van bars, restaurants, winkels, evenals villa's welke te huur zijn voor een korte of langere periode.

Benitchell heeft een zeer beperkt aanbod van hotelkamers, Tres Arcos is het unieke hotel in Benitchell. De naburige badplaatsen Javea en Moraira hebben een paar meer mogelijkheden als het gaat om het huren van een hotelkamer.

De dichtstbijzijnde stranden van Benitachell zijn: El Moraig en de baaien Los Tiestos en El Llebeig , evenals de blauwe vlag stranden van Javea en Moraira.
De dichtstbijzijnde golfbanen zijn de Javea Golf Club, San Jaime Golfbaan in Benissa en La Sella Golfbaan in La Sella bij Denia.

Benitachell is een geweldige plek om te wonen, maar ook een heerlijke vakantiebestemming, omdat de belangrijke toeristische badplaatsen om de hoek liggen, maar in Benitachell vindt ook de mogelijkheid en de rust om te ontsnappen aan alles om uw heen.
Casa Duende is mooie villa in fincastijl, de villa ligt net buiten het typisch Spaanse dorpje Benitachell, te midden van boomgaarden en wijnvelden. Als u geniet van buiten leven en van rust, sfeer en stilte houdt, dan heeft uw vakantiebestemming gevonden! 

Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden