Sant Jordi traditioneel dorp Ibiza

Sant Jordi is een traditioneel Ibiza-dorp met een mooie oude kerk en een mooi centraal plein direct naast Playa d'en Bossa, met een goede keuze aan bars en restaurants. Dit traditionele dorp op Ibiza ligt in het zuiden van het eiland, dicht bij de luchthaven en de badplaats Playa d'en Bossa en op slechts een klein eindje rijden van Ibiza-stad. Het is zeker een bezoek waard, al is het maar voor een paar uur. Het is een van de weinige plaatsen die bijna uitsluitend de Catalaanse naam gebruikt in plaats van het Castiliaans-Spaanse "San Jorge".

De kerk

Het belangrijkste centrum van Sant Jordi ligt rond de indrukwekkende versterkte kerk, de best bewaarde op het eiland. Er wordt aangenomen dat het oorspronkelijk dateert uit de 14e eeuw en is gemaakt om te voorzien in de spirituele behoeften van degenen die de nabijgelegen zoutvlakten van Las Salinas bewerkten.

De dikke muren en kantelen stammen uit de tijd dat de lokale bevolking hun waardevolle spullen daar zou verbergen om te beschermen tegen de constante aanvallen van piraten.

Restaurants en bars

Er is een charmant, met bomen omzoomd plein naast de kerk en in de nabijgelegen wegen vindt u goede restaurants, kleine bistro's en traditionele bars, waar tapas, hamburgers en zelfs sushi worden geserveerd.

Supermarkten en winkels

Er zijn meerdere grote supermarkten in Sant Jordi, dus als je in Playa d'en Bossa verblijft, kun je daar voor iets minder geld je boodschappen halen dan in het resort zelf.

Dichtbij is het winkelgebied van Can Bellotera aan de weg van Ibiza-stad naar San José, ook populair bij mensen die villa's rond het dorp huren. Hier vindt u een Franse bakker, een visboer, een wijnwinkel en een gezondheidswinkel die lokaal geproduceerde groenten en fruit en eieren van de dorpelingen verkoopt. De bar Can Bellotera en het tegenoverliggende restaurant van dezelfde eigenaar en naam zijn erg populair.

Mercadillo Sant Jordi

Sant Jordi's Hippodroom, oorspronkelijk gebouwd voor racepaarden, is nu vooral bekend vanwege de wekelijkse vlooienmarkt die het hele jaar door elke zaterdag de ruimte vult.

Allerlei curiosa worden uitgestald op de kraampjes op dit uitgestrekte zanderige stuk land. Je vindt er tweedehands boeken, sieraden, kleding, sieraden uit India en zelfs lokale voedselproducten. Maak een wandeling rond en kijk of je een goed koopje kunt doen en oefen je onderhandelingsvaardigheden.

Er is hier ook een redelijk geprijsd café / bar als je een pitstop nodig hebt. Aan het einde van de markt ontmoeten bongo-drummers elkaar en creëren een fantastische sfeer met hun drumwerk dat galmt rond de muren van de hippodroom.

Filmvertoningen in de open lucht

Op het dorpsplein kun je meestal elke zaterdag in juli en augustus genieten van gratis openluchtbioscoop, met een reeks klassieke films in hun oorspronkelijke taal met Spaanse ondertiteling.

Fiesta de Sant Jordi

Elk jaar viert het dorp het Festival van Sant Jordi, dat in de lente wordt verwelkomd met activiteiten en een kleine kermis die in april beginnen en tot ver in mei duren.

De grootste dag is de dag van de patroonheilige op 23 april, Heilige George's dag, wanneer je een processie van heilige beelden zult zien, evenals kraampjes met lokale voedselproducten en ambachten. Als de avond valt, is er livemuziek op het plein waar iedereen aan mee kan doen.

Sant Jordi is een van die plaatsen die je verrast met alles wat het te bieden heeft, dus maak een afspraak met dit traditionele dorp op Ibiza. Gelukkig vindt u via deze link voldoende accommodaties.

Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden