Alhama de Granada warmwaterbronnen in Andalusië

Alhama de Granada is een populaire bestemming gelegen aan de rivier Río Alhama, in het westen van de provincie Granada, vooral vanwege de warmwaterbronnen.

Alhama de Granada ligt tussen Málaga en Granada. In een bergachtig landschap ligt ten zuidwesten van de stad Granada, de stad Alhama de Granada. De afstand tot Granada is iets minder dan 60 km. Via de A-92 en A-335 bereikt u Alhama de Granada met de auto in ongeveer één uur.
Het gebied was al bewoond in de neolithische periode. Vanwege de warmwaterbronnen werd de plaats gewaardeerd door de Romeinen en de Moren. De Romein Octavian liet de eerste thermaal- baden bouwen. De stad werd vernoemd door de Moren, met al-Hamma zijn de warmwaterbronnen genoemd. De troepen onder het bewind van Rodrigo Ponce de León veroverden en plunderden de stad in het jaar 1482.
Alhama de Granada is gelegen aan de rand van een diep ravijn. De stad zal haar bezoekers weten te imponeren met prachtige witte huizen. Een Romeinse brug stamt uit de eerste eeuw voor Christus en de Arabische wijk wordt doorkruist door tal van kleine steegjes. De uitkijktoren van Torresolana en Pósito komen ook uit de Moorse periode. Arabische baden met koepels en bogen vindt u in het thermaal bad. Bezienswaardig zijn: de kerk van Santa Maria de la Encarnación, het ziekenhuis Hospital de la Reina en het huis genaamd Casa de la Inquisición.
Alhama de Granada is bekend als kuuroord, in de stad zijn diverse bars en restaurants en wandelen kunt u in de prachtige omgeving.

Spanje excursies, tickets en bezienswaardigheden